Bitcoin etf, Bitcoin amerika
Bitcoin

Bitcoin ETFs kenden vrijdag hun beste dag sinds eind juli

De populariteit van de in januari gelanceerde Bitcoin Spot Exchange Traded Funds (ETFs) zit weer in de lift, blijkt uit data van CoinGlass. Na enkele dagen van stevige verkoopdruk zagen de 11 verschillende BTC-ETFs afgelopen vrijdag een gezamenlijke netto kapitaalinstroom van $263 miljoen. Deze verse investeringen droegen bij aan het herstel van de Bitcoin koers, die weer boven de cruciale grens van $60.000 uitkwam.

Vooral het BTC-fonds van Fidelity kende een zeer succesvolle dag. De ETF haalde op vrijdag maar liefst $102 miljoen op, goed voor bijna 40% van de totale netto-instroom. Ook het fonds van ARK Invest, met de ticker ARKB, presteerde sterk met een netto-instroom van bijna $100 miljoen.

Bitcoin koers herstelt

De kapitaalinjectie bracht verlichting voor de cryptomarkt, die in de twee weken voorafgaand te maken had met aanzienlijke uitstroom. Gedurende deze periode verkochten beleggers massaal hun posities in Bitcoin ETFs, wat resulteerde in een netto-verkoop van maar liefst $467 miljoen.

Dit had een directe impact op de Bitcoin koers, die daalde tot een dieptepunt van $53.300. Sindsdien heeft de BTC-prijs echter een sterk herstel laten zien, waarbij de koers zelfs boven de $60.000 uitkwam. Momenteel is de koers iets teruggezakt naar $58.500.

Markt speculeert op renteverlaging door de Federal Reserve

De hernieuwde interesse van beleggers in BTC-ETFs draagt bij aan de verwachting van een nieuwe bullmarkt voor Bitcoin. Dit positieve sentiment in risicovolle activa zoals bitcoin is deels te danken aan de speculatie dat de Federal Reserve (Fed) in de Verenigde Staten mogelijk renteverlagingen zal doorvoeren. Lagere rentetarieven maken lenen goedkoper, wat de druk op zowel aandelen als cryptocurrencies kan verlichten.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’