Bitcoin USA, Bitcoin amerika
Bitcoin

Bitcoin ETF’s maken sterke comeback, analisten onthullen de redenen

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben vorige week voor het eerst in weken weer een kapitaalinstroom gezien, en wel van bijna $400 miljoen. Het heeft een grote bijdrage geleverd aan het uitstekende gezamenlijke resultaat van alle crypto Exchange-Traded Products (ETP’s), en analisten van CoinShares delen een mogelijke verklaring.

Bitcoin ETF’s schitteren dankzij verwachtingen rentebesluit

Crypto-beursfondsaanbieder zet iedere maandag in een wekelijks ‘Digital Asset Fund Flows Weekly Report’ de geldstromen uiteen naar de verschillende beschikbare crypto-beursproducten.

Vorige week zagen de beursproducten een gezamenlijke netto-instroom van $436 miljoen. Het positieve resultaat komt nadat de afgelopen twee weken diep in het rood kleurden, met een totaal verlies van maar liefst $1,2 miljard.

De Amerikaanse Bitcoin ETF’s zijn verantwoordelijk voor het gros van de instromen. De in januari gelanceerde fondsen haalden vorige week namelijk $388,1 miljoen binnen, wat de beste week sinds 19 augustus markeert.

Op vrijdag beleefden de fondsen hun beste handelsdag sinds eind juli met een netto-instroom van $263,2 miljoen. Volgens Coinshares is deze enorme vloedgolf aan nieuw kapitaal het gevolg van de toenemende verwachting dat de Amerikaanse centrale bank morgen de rente met 0,50% zal verlagen.

“Wij geloven dat de sterke instroom aan het einde van de week werd veroorzaakt door een significante verschuiving in de marktverwachtingen voor een mogelijke renteverlaging van 50 basispunten op 18 september, na opmerkingen van voormalig NY Fed-president Bill Dudley,” aldus het rapport.

Dudley zei tijdens een bijeenkomst van de Amerikaanse centrale bank vorige week dat er sterke argumenten zijn voor een agressieve renteverlaging van 0,50%, terwijl de meesten destijds nog anticipeerden op een verlaging van 0,25%.

Ethereum-fondsen blijven in moeilijkheden

Ondanks het sterke collectieve resultaat hadden de Ethereum (ETH)-fondsen vorige week nog steeds te kampen met een uitstroom van $19 miljoen, merkte CoinShares op.

De eind juli op de markt gebrachte Ethereum ETF’s doen een flinke duit in het zakje, met een uitstroom van $12,9 miljoen. De fondsen slagen er maar niet in om populariteit te winnen, wat volgens CoinShares te wijten is aan zorgen over de winstgevendheid van het Ethereum netwerk sinds de Dencun upgrade. Deze hard fork heeft de transactiekosten op layer-2 netwerken flink verlaagd, waardoor de activiteit op het mainnet is gezakt.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

BlackRock: ‘Bitcoin is een unieke diversificator voor portfolio’s’
Bitcoin koers ontploft na renteverlaging, wat verwachten experts nu?
Bitcoin en Ethereum ETF’s kampen met uitstromen, terwijl koersen stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins