Bitcoin etf, Bitcoin amerika
Bitcoin

Bitcoin ETFs floreren: Meer geld in 4 dagen dan in eerste 3 weken

De Spot Bitcoin ETFs haalden in de afgelopen vier dagen meer kapitaal binnen dan in de eerste drie weken. Uit de data van het Bitcoin tracking-platform Apollo blijkt dat de tien Spot Bitcoin ETFs over de afgelopen vier dagen een netto-instroom van 43.300 Bitcoin mochten opschrijven.

Ter vergelijking: het duurde 20 dagen voor de fondsen om slechts 42.000 Bitcoin binnen te halen.

Vier Bitcoin ETFs in de miljardairclub

Deze ontwikkeling vindt plaats op het moment dat vier Spot Bitcoin ETFs (Grayscale is daarin niet meegenomen) in de “miljardairclub” zitten. Dat wil zeggen dat zij tenminste voor 1 miljard dollar aan Bitcoin hebben weten te verzamelen.

Bitwise is de laatste partij die zich bij dit selecte gezelschap mocht voegen en daar zijn ze (gezien de bovenstaande tweet) in hun nopjes mee.

Nate Gerace, de president van de ETF Store, omschrijft de prestaties van Bitcoin als het “meest indrukwekkende.” Waarom is Bitwise de meest indrukwekkende ETF-uitgever? Omdat zij de enige crypto-native uitgever zijn in de miljardairclub.

Naast Bitwise zitten ook BlackRock, Fidelity en ARK Invest in de miljardairclub met hun Spot Bitcoin ETFs.

Er zijn ook verliezers

De Bitcoin koers lijkt op dit moment gigantisch te profiteren van de goede prestaties van de Spot Bitcoin ETFs, maar het feestje is niet voor iedereen leuk.

Zo slaagt WisdomTree er maar niet in om significante instromen te genereren met hun Bitcoin ETF. Zij haalden tot nu toe maar 23 miljoen dollar aan kapitaal op.

BlackRock is de grote baas met 105.280 Bitcoin op de balans. Daarmee komt het al aardig in de buurt van de 190.000 Bitcoin die MicroStrategy sinds augustus 2020 heeft weten te verzamelen.

Waar mensen in het begin nog spraken over het floppen van de Spot Bitcoin ETFs, begint iedereen nu te zien dat de ETFs de drijvende krachten zijn achter de explosieve koersstijgingen van Bitcoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

CME Group betreedt de Bitcoin-handelsmarkt in veranderend financieel landschap
Spot Bitcoin ETFs haalden $303 miljoen binnen op woensdag
Bitcoin stijgt enorm, analist geeft $74.000 als volgende target
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten