bitcoin etf
Bitcoin

Bitcoin ETF’s pakken nieuw record met wederom verbluffende instroom

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben een nieuw record te pakken. Gisteren hebben de in januari gelanceerde fondsen voor de zeventiende handelsdag op rij een instroom gezien, wat een primeur markeert.

Bovendien werd voor de tweede dag op rij een kolossaal bedrag van honderden miljoenen dollars binnengehaald.

17 groene dagen op rij voor BTC-fondsen

De Bitcoin ETF’s hebben gisteren samen een bedrag van $488,1 miljoen weten te vergaren, zo laten data van Farside Investors zien. Net als een dag eerder is de netto-instroom vele malen hoger binnengekomen dan het gemiddelde van de afgelopen weken, wat logischerwijs een bemoedigend signaal is.

De fondsen zijn al geruime tijd lekker bezig. Vanaf 13 maart is er elke dag meer kapitaal binnengekomen dan er uit de fondsen is gestroomd, wat getuigt van een opmerkelijke reeks. Met de instroom van gisteren hebben de fondsen zelfs hun beste reeks sinds de lancering neergezet met 17 achtereenvolgende groene handelsdagen, gekenmerkt door netto-instromen.

De afgelopen twee dagen hebben de fondsen hun uitstekende momentum echter nog flink opgeschroefd met veel hoger dan gemiddelde instromen.

Vorige week haalden de fondsen dagelijks gemiddeld zo’n $40 miljoen binnen. Gedurende de twee weken ervoor lag het gemiddelde om en nabij de $200 miljoen. Met een instroom van $886,6 miljoen op dinsdag, het op één na beste resultaat tot dusver, en nu dus bijna $500 miljoen zetten de fondsen hun beste beentje voor.

Ondanks de gigantische instromen blijft de Bitcoin koers nu steken rond de $71.000, vlak onder de all-time high van bijna $74.000.

Fidelity’s Bitcoin ETF wederom aan kop

Een diepere duik in de data wijst op het feit dat het BTC-fonds van Fidelity gisteren voor de derde dag op rij het meeste kapitaal verwelkomde. Met een netto-instrrom van $220,6 miljoen spande de Wall-Street gigant met volle overtuiging de kroon.

BlackRock’s IBIT-fonds, dat sinds kort ‘s werelds grootste Bitcoin ETF is, komt op een tweede plek met een instroom van $155,4 miljoen. Ook Grayscale’s GBTC eindigde in het groen, voor de derde dag op rij inmiddels, met een instroom van $14,6 miljoen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Duitse Bitcoin verkoop doet de Bitcoin koers dalen
Duitse recherche verkoopt meer dan $195 miljoen aan inbeslaggenomen Bitcoin
Trump ontvangt miljoenen in Bitcoin van bekende crypto tweeling
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen