Bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

Bitcoin ETF’s trekken $61,3 miljoen aan ondanks koersdaling naar $64.000

De Bitcoin (BTC) koers heeft gisteren een val gemaakt tot een dieptepunt van $64.000, zoals je vanmorgen al kon lezen in het Bitcoin nieuws. Met dit teleurstellende resultaat zou je denken dat de Amerikaanse Bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) ook slecht hebben gepresteerd. Maar het tegendeel is waar: de fondsen hebben hun reeks van instromen juist met een extra dag weten uit te breiden.

BTC-fondsen halen $61,3 miljoen op

De elf Bitcoin ETF’s hebben gisteren een gezamenlijke netto-instroom van $61,3 miljoen gezien, zo blijkt uit data van Farside Investors. Hoewel het de laagste instroom in een week betekent, is het natuurlijk positief dat de dag überhaupt in het groen is afgesloten. Vaak zijn de geldstromen namelijk sterk gecorreleerd met de Bitcoin koers.

Maar dit keer is het positieve momentum van de Bitcoin-fondsen klaarblijkelijk sterk genoeg om zelfs te midden van een correctie nieuw kapitaal op te halen. 

BlackRock’s IBIT-fonds was gisteren met afstand de best presterende ETF, met een instroom van $72,2 miljoen. Fidelity’s FBTC-fonds was de enige andere die de dag in de plus eindigde, namelijk met $8,3 miljoen.

Grayscale’s GBTC eindigde verrassend genoeg zonder verlies – wat de afgelopen twee weken al vaker is gebeurd. Het BITB-fonds van Bitwise en het ARKB-fonds van ARK Invest en 21Shares daarentegen wel, met uitstromen van respectievelijk $9,7 miljoen en $9,5 miljoen.

De Bitcoin-fondsen hebben nu acht opeenvolgende handelsdagen instromen genoteerd. Dit maakt het de beste reeks sinds halverwege augustus, toen eveneens acht dagen achter elkaar in het groen eindigde.

Ethereum ETF’s zien bescheiden uitstroom

De Ethereum spot ETF’s zijn gisteren wel meegesleept in de marktcorrectie. De fondsen werden namelijk geteisterd met een uitstroom van $0,8 miljoen, volgens gegevens van Farside Investors.

Dit resultaat komt nadat vorige week voor het eerst op weekbasis meer kapitaal werd verwelkomd dan dat er werd onttrokken.

BlackRock’s ETHA-fonds was de enige met een kapitaalinstroom, en wel van $11 miljoen. Gisteren kon je nog lezen dat BlackRock als eerste $1 miljard heeft binnengehaald voor zijn fonds, wat een grote mijlpaal is. Fidelity volgt met bijna een half miljard dollar aan instromen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Spot Bitcoin ETFs versterken Amerikaanse grip op Bitcoin volgens CryptoQuant
Analist: Bitcoin koers moet nu herstellen om bearmarkt te voorkomen
Uptober: 3 redenen waarom de Bitcoin koers deze maand kan exploderen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales