Bitcoin crash
Bitcoin

Bitcoin ETF’s verliezen $43,9 miljoen na twee dagen aan instroom

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hervatten hun negatieve trend, nadat ze twee dagen lang in het groen kleurden. Gisteren zagen de fondsen namelijk een uitstroom van $43,9 miljoen, wat de vrees opwekt dat er opnieuw een periode van aanhoudende verliezen kan volgen.

Opnieuw uitstromen voor BTC-fondsen

Eerder deze week kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat de in januari gelanceerde BTC-fondsen een einde hadden gemaakt aan hun recordreeks aan verliezen. Na acht achtereenvolgende dagen aan uitstromen – waarin bijna $1,2 miljard uit werd gezwaaid – haalden de ETF’s op maandag namelijk weer nieuw kapitaal binnen. Om precies te zijn werd die dag $28,6 miljoen opgehaald, gevolgd door $117 miljoen op dinsdag.

Gisteren zijn de fondsen echter weer teruggevallen in hun oude negatieve trend. Volgens nieuwe gegevens van Farside Investors hebben de fondsen gisteren namelijk een netto-uitstroom van $43,9 miljoen gezien.

Opvallend genoeg was het gezamenlijke ARKB-fonds van ARK Invest en 21Shares de grootste verliezer met een uitstroom van $54 miljoen. Het is pas enkele keren eerder voorgekomen dat dit fonds het slechtst wist te presteren. Ook de twee ETF’s van Grayscale – GBTC en zijn ‘broertje’ BTC – verloren kapitaal met uitstromen van respectievelijk $4,6 miljoen en $0,5 miljoen.

Fidelity verwelkomde gisteren het meeste kapitaal, met een instroom van $12,6 miljoen. Ook Invesco eindigde de dag in de plus met een instroom van $2,6 miljoen.

BlackRock’s IBIT-fonds, de grootste Bitcoin ETF ter wereld, zag geen significant verschil tussen de geldstromen. 26 augustus was alweer de laatste keer dat het fonds kapitaal verwierf.

Ook Ethereum ETF’s kleuren rood

De Ethereum (ETH) spot ETF’s, die eind juli de Amerikaanse beurzen betraden, hebben gisteren eveneens een negatief resultaat neergezet. Volgens data van Farside Investors zagen de fondsen gisteren een bescheiden uitstroom van $0,5 miljoen. 

Over de week staan de ETH-fondsen echter nog wel enkele miljoenen dollars in de plus. Op maandag verloren de fondsen $5,2 miljoen maar op dinsdag werd $11,4 miljoen opgehaald.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: het is nog te vroeg voor optimisme over Bitcoin
BlackRock’s Bitcoin ETF haalt voor het eerst in 3 weken weer kapitaal binnen
Bitcoin koers op het punt van explosieve stijging: Woensdag cruciaal volgens Bitwise
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten