ETF, stockmarket
Bitcoin, Ethereum

Bitcoin ETF’s verliezen opnieuw fortuin, maar Ethereum ETF’s groeien

De cryptomarkt verkeert nog steeds in de nasleep van de Iraanse raketaanval op Israël van afgelopen maandag. De angst overheerst, wat duidelijk zichtbaar is in de teleurstellende koersresultaten van veel cryptocurrencies. Dit sentiment heeft ook de Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) geraakt, die gisteren tientallen miljoen dollars hebben verloren.

Ondanks deze negatieve trend, hebben de Ethereum (ETH) fondsen zich weten te onderscheiden. Zij hebben de dag namelijk in het groen af weten te sluiten.

BTC-fondsen verliezen bijna $300 miljoen in 2 dagen

De in januari gelanceerde Bitcoin-fondsen hebben gisteren een gezamenlijke netto-uitstroom van $52,9 miljoen ervaren, zo laten gegevens van Farside Investors zien. Een dag eerder zagen de fondsen al hun grootste uitstroom in weken van $242,6 miljoen. Dit betekent dat er een totaal verlies van bijna $300 miljoen genoteerd mag worden in twee dagen tijd. 

Fidelity’s was gisteren opmerkelijk genoeg de enige die nieuw kapitaal binnen wist te hengelen. Zijn FBTC-fonds heeft de dag met $21,1 miljoen aan extra kapitaal geëindigd.

BlackRock heeft zijn vierde negatieve resultaat sinds de lancering neergezet, met een uitstroom van $13,7 miljoen. Het gezamenlijke ARKB-fonds van ARK Invest en 21Shares was de grootste verliezer met een uitstroom van $60,3 miljoen.

Het is derde dag op rij waarop Grayscale’s GBTC-fonds, dat al meer dan $20 miljard heeft verloren sinds de lancering, niet onderaan genoteerd staat. Gisteren was er geen significant verschil tussen de in- en uitstroom opgemerkt.

De Bitcoin koers zit al sinds maandagavond vast tussen $60.000 en $62.000. Zowel de bulls als de bears slagen er maar niet in om een doorbraak te forceren. Ook de afgelopen dag is Bitcoin bij zowel $60.000 als $62.000 weer de andere kant op bewogen. Op het moment van schrijven gaat de munt over de toonbank voor $61.400.

ETH-fondsen kleuren groen

De Ethererum koers daarentegen heeft de afgelopen dag bijna 4% van zijn waarde verloren. Desalniettemin zijn de Amerikaanse Ethereum ETF’s erin geslaagd om gisteren $19,8 miljoen binnen te halen, volgens Farside Investors. Het is het eerste positieve resultaat van de week: op maandag stroomde er $0,8 miljoen uit de fondsen, gevolgd door een verlies van $48,6 miljoen op dinsdag.

BlackRock haalde $18 miljoen binnen voor zijn ETHA-fonds en Franklin Templeton verwelkomde $1,8 miljoen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF van BlackRock vestigt zich als een van de meest succesvolle fondsen ooit
Bitcoin koers houdt stand op $60.000, terwijl whales agressief bijkopen
Crypto-analist waarschuwt: Bitcoin koers kan nog verder dalen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales