crash, aex koers, rood
Bitcoin

Bitcoin ETF’s verliezen voor derde dag op rij een godsvermogen

Het gaat niet goed met de cryptomarkt. De Bitcoin (BTC) koers is aan het begin van de week keihard onderuit gegaan en bevindt zich inmiddels al dagenlang op glad ijs vlak boven de $60.000. Tegelijkertijd krijgen steeds meer altcoins te maken met grote verliezen.

Het sentiment heeft er dus weleens beter voor gestaan, en dat is tevens te merken bij de Amerikaanse Bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s). Gisteren hebben de fondsen voor de derde dag op rij grote verliezen geleden.

Bitcoin-fondsen verliezen meer dan $50 miljoen

Gegevens van Farside Investors laten zien dat de in januari gelanceerde Bitcoin-fondsen gisteren $54,2 miljoen uit hebben moeten zwaaien. Dit teleurstellende resultaat komt nadat op dinsdag en woensdag ook al grote bedragen uit de fondsen werden onttrokken, namelijk respectievelijk $242,6 miljoen en $64,4 miljoen. Dit betekent dat de ETF’s in drie dagen tijd met een totaalbedrag van $361,2 miljoen lichter zijn geworden. 

Met alleen vandaag nog te gaan, staan de Bitcoin ETF’s deze week met $299,9 miljoen in de min.

BlackRock wist gisteren toch nog $36 miljoen op te halen met zijn IBIT-fonds, meer dan ieder andere Bitcoin ETF. Bitwise en Invesco zagen eveneens bescheiden instromen van enkele miljoenen.

Het gezamenlijke verlies werd veroorzaakt door uitstromen bij Fidelity en het gezamenlijke fonds van ARK Invest en 21Shares, met bedragen van respectievelijk $37,2 miljoen en $58 miljoen.

Grayscale’s beruchte GBTC-fonds – dat al ruim $20 miljard heeft verloren sinds de conversie van een gesloten trustfonds naar een spot ETF – is gisteren voor de derde keer deze week ontsnapt aan een kapitaalverlies. Normaal gesproken was GBTC altijd de grootste bijdrager bij een gezamenlijke uitstroom, maar het lijkt nu steeds meer de goede kant op te gaan met het fonds.

Ethereum ETF’s volgen met nipte uitstroom

Sinds eind juli zijn er op de Amerikaanse beurzen natuurlijk ook verschillende Ethereum spot ETF’s te vinden. Gisteren zijn zij volgens Farside Investors voor de derde keer deze week geteisterd door uitstromen, van $3,2 miljoen welteverstaan. Op woensdag kleurden de fondsen nog wel in het groen, met een instroom van $19,8 miljoen.

Over de hele week genomen staan de fondsen met $32,8 miljoen in de min. Met nog één dag te gaan lijken de fondsen dus af te stevenen op hun zoveelste verliesweek; vorige week werd de week voor het eerst met een winst geëindigd.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Amerikaanse banencijfers verrassen positief, cryptomarkt blijft stabiel
Bitcoin koers in afwachting van cruciale Amerikaanse banencijfers om half 3
Crypto analist Mikybull voorspelt Bitcoin koers van $120.000
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform