Bitcoin etf, Bitcoin amerika
Bitcoin

Bitcoin ETF’s zien instromen kelderen, maar positieve reeks blijft intact

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben gisteren in verhouding met de eerdere handelsdagen een slecht resultaat geboekt.

In tegenstelling tot de honderden miljoenen dollars die de dagen ervoor binnengehaald werden, kwamen de fondsen gisteren niet verder dan tientallen miljoenen dollars. Desalniettemin blijft het positieve momentum behouden met alweer de negende achtereenvolgende groene handelsdag.

Bitcoin ETF’s halen tientallen miljoenen dollars binnen

De in januari gelanceerde Bitcoin ETF’s hebben gisteren gezamenlijk $53,3 miljoen aangetrokken, zo laat data van Farside Investors zien. Dit markeert het slechtste resultaat sinds 3 juli, toen een netto-uitstroom van $20,5 miljoen werd waargenomen. 

HODL15Capital liet op socialmediaplatform X weten dat de totale instroom overeenkwam met 818 Bitcoins. 

Ondanks de teleurstellende kapitaalinstroom wist BlackRock’s IBIT-fonds naar behoren te presteren met $110,4 miljoen aan instromen. Voor de rest was het veelal een dag om snel te vergeten. Fidelity’s FBTC-fonds zag slechts $2 miljoen binnenstromen, wat het slechtste resultaat sinds 28 juni was. 

Zowel het gezamenlijke fonds van ARK Invest & 21Shares (BITB) als Grayscale’s GBTC moesten kapitaal uitzwaaien. BITB zag een kleine uitstroom van $6 miljoen, terwijl Grayscale met $53,9 miljoen zijn slechtste dag sinds 24 juni heeft neergezet.

Het resultaat van gisteren vormt een groot contrast met de dagen ervoor. Vorige week vrijdag en afgelopen maandag verwelkomden de fondsen op beide dagen meer dan $300 miljoen en gisteren stroomde er zelfs meer dan $400 miljoen binnen. 

BTC koers licht onderuit

Net als de Bitcoin ETF’s heeft ook de onderliggende Bitcoin koers een tik te verwerken gehad. Na een forse rally liep Bitcoin tegen de muur rond de $66.000, waarna het gisteren is teruggezakt tot een dieptepunt van $64.000.

Op het moment van schrijven bevindt de koers zich enkele honderden dollars onder de $65.000. Rond de $65.000-$66.000 ligt een sterke weerstand voor Bitcoin, die de weg vrij zou maken voor een verdere opmars richting de $70.000. De bulls hebben echter nog veel werk te verrichten, en moeten voor nu vooral zorgen dat de koers niet onder de $63.000 terechtkomt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?