crash
Bitcoin

Bitcoin, Ethereum en Ripple koersen dalen tijdens intense correctie

De waarde van Bitcoin daalde onverwacht op woensdagochtend. In minder dan een uur verloor de grootste cryptocurrency ter wereld 2,5% van zijn waarde, waardoor 1 BTC nu $29.200 waard is. Andere digitale valuta’s, zoals Ethereum en Ripple, ondervonden ook aanzienlijke verliezen. De Ether-waarde zakte met 4% in een uur, terwijl XRP bijna 6% van zijn waarde inleverde.

BTC koers 19 april
BTC/USD 1 uur grafiek – Bron: TradingView

Een intense correctie op de cryptomarkt

De onverwachte daling volgde op een sterke koersstijging tot boven de $30.000 een dag eerder, waarbij de markt uiteindelijk niet in staat was om de hogere niveaus te behouden.

Toen de volatiliteit weer toesloeg, daalde Bitcoin naar het laagste niveau sinds 10 april, terwijl de bovenkant geconfronteerd werd met een nieuwe uitdaging. De bekende Nederlandse crypto analist, Michaël van de Poppe, reageerde als volgt op de crypto crash:

Intense correctie op de markten, aangezien Bitcoin er niet in slaagt om $29.700-29.800 te behouden en door een reeks liquidaties omlaag wordt geduwd

Sommige crypto handelaren bleven echter positief, zoals de crypto trader Crypto Kaleo. Hij schreef: “Onthoud dat dips geschenken zijn.”

Ondanks de positiviteit van deze handelaar blijft de correctie van vandaag pijnlijk voor crypto investeerders. Zeker nu het leek dat de markt eindelijk de weg omhoog had gevonden.

Meer prijsschommelingen kunnen worden verwacht

Samenvattend werd de cryptomarkt vandaag getroffen door aanzienlijke volatiliteit, wat resulteerde in abrupte dalingen in waarde voor zowel Bitcoin als andere belangrijke crypto’s. Terwijl beleggers en handelaren de markt nauwlettend in de gaten houden, blijft de onzekerheid groot en kunnen verdere prijsschommelingen worden verwacht.

Bitcoin nieuws

Optimisme over renteverlagingen keert terug, maar Bitcoin koers blijft dalen
Bitcoiners nu ‘extreem angstig’ voor het eerst in anderhalf jaar
Duitse overheid heeft al meer dan 43 duizend Bitcoins gedumpt
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?