Gold Safe Bitcoin BTC
Exchange

Bitcoin-exchanges hebben nu hetzelfde BTC-hoeveelheid als eind 2017

Volgens recente gegevens bevestigd door on-chain analysebedrijf Glassnode, is het aantal Bitcoin dat op exchanges wordt vastgehouden gedaald tot het niveau van de all-time high BTC-prijs in 2017. Uit de laatste cijfers blijkt dat minder dan 12% van het totale aanbod van BTC momenteel in de crypto-wallets van exchanges aanwezig is.

Analist: BTC-prijs “op het punt van echte prijsontdekking”

Tijdens de BTC-prijsstijging in 2023, waarbij BTC/USD meer dan verdubbelde ten opzichte van het dieptepunt in de cyclus, is er een toename geweest van Bitcoin die terugkeert naar de beurzen.

Sinds eind april is er een geleidelijke terugkeer naar de langetermijntrend van munten die de beurzen verlaten, maar deze maand heeft een mijlpaal bereikt.

Op 10 juli bevindt slechts zo’n 11,6% van het beschikbare aanbod van BTC zich momenteel in bekende exchange-wallets, zoals aangegeven door Glassnode. Dit is het laagste niveau sinds half december 2017, toen Bitcoin zijn destijds recordhoogte van circa $20.000 bereikte.

Volgens William Clemente, mede-oprichter van crypto-analysebedrijf Reflexivity Research, blijft slechts 11,5% van het Bitcoin-aanbod op beurzen staan, het laagste niveau in meer dan 5 jaar.

BTC Saldi meer dan gehalveerd

In termen van BTC-saldi zijn de exchanges terug op het niveau van maart 2018, waarbij bekende wallets op 10 juli in totaal 2,252 miljoen BTC bevatten.

Als we bijvoorbeeld naar Coinbase kijken, merkte Joe Burnett, hoofdanalist bij miningbedrijf Blockware, op dat de BTC-saldi meer dan gehalveerd zijn sinds de marktcrash van maart 2020.

“De exchanges worden leeggezogen,” concludeerde hij in een recente opmerking op Twitter en voegde eraan toe dat hij Bitcoin beschouwt als “op het punt van echte prijsontdekking”.

Steeds meer BTC-whales

De verwachtingen van een BTC-prijssqueeze als gevolg van een afnemend aanbod en een toenemende vraag van kopers zijn gestegen, vooral in het licht van de verwachting dat de Verenigde Staten binnenkort een Bitcoin-spotprijs exchange-traded fund (ETF) zullen goedkeuren.

Sommigen beweren dat andere ontwikkelingen, met name kunstmatige intelligentie (AI), in de loop van de tijd een vergelijkbaar effect zullen hebben.

Ondertussen blijven de wisselkoerssaldi dalen, terwijl het aantal Bitcoin-walvisentiteiten, die de grootste wallet-saldi buiten de crypto-exchanges hebben, stijgt.

Sinds eind april zijn er ongeveer 40 nieuwe walvissen verschenen, en op 7 juli bereikte hun aantal het hoogste niveau sinds de FTX-meltdown in november vorig jaar.

Een opmerkelijke uitzondering op de uitstroomtrend van de exchanges is als slot de miningpool ‘Poolin’, die enorme hoeveelheden BTC naar Binance blijft sturen.

Exchange nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Changpeng Zhao definitief verbannen van Binance na schikking met Amerikaanse Justitie
Binance-topman vast in Nigeria: “Waarom doen jullie mij dit aan?”
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?