bitcoin koers
Bitcoin

Bitcoin Fear and Greed Index bereikt extreem hoge niveaus

De BTC koers is niet te stoppen. In de laatste 24 uur is de munt met 7,4% gestegen, waardoor de prijs nu op $67.570 staat. Deze stijging is een voortzetting van de indrukwekkende prestaties van Bitcoin in februari, waarin de munt meer dan 50% in waarde toenam.

Deze opmerkelijke prijsontwikkeling van Bitcoin in de recente maanden heeft ertoe geleid dat de Fear and Greed Index, die de mate van hebzucht of angst onder beleggers meet, opnieuw extreem hoge waarden heeft bereikt.

Analisten gebruiken deze index om te helpen inschatten wanneer de markt een hoogtepunt bereikt, aangezien extreme niveaus van hebzucht of angst indicatief kunnen zijn voor marktomslagen.

Fear and Greed index als BTC koers voorspeller

De Fear and Greed Index ondergaat aanzienlijke schommelingen door de tijd heen. In een bullmarkt, wanneer het positieve sentiment toeneemt, zien we vaak dat de Bitcoin koers stijgt.

Deze opwaartse trend leidt doorgaans tot een fenomeen bekend als FOMO (Fear Of Missing Out), waarbij beleggers haastig investeren uit angst om een lucratieve kans te missen. Dit gedrag is indicatief voor hebzucht en wordt weerspiegeld in een hoge score op de index. Deze hoge waarde op de index is dus een direct gevolg van de toenemende hebzucht onder beleggers, gevoed door de stijgende koersen en de angst om achter te blijven.

Index niet zo hoog sinds 2021

Momenteel registreert de Fear and Greed Index opnieuw een hoge score voor Bitcoin (BTC), zoals geïllustreerd in de onderstaande figuur. Vorige week bereikte de index een piek van ongeveer 84, een niveau dat voor het laatst waargenomen werd rond eind mei/begin juni 2021. In die periode onderging de Bitcoin koers een aanzienlijke daling, van ongeveer $63.000 naar $32.000.

Desondanks kan de index voor langere perioden een “groene” status aangeven, wat duidt op een overheersend hebzuchtig sentiment in de markt. Dit fenomeen werd duidelijk waargenomen tijdens de bullmarkt van 2021.

Op dit moment bevindt BTC zich al ongeveer vier maanden in deze hebzuchtige fase. Historisch gezien kan Bitcoin nog geruime tijd in een hebzuchtige marktfase verkeren, wat de potentie voor verdere koersstijgingen in zich draagt. Echter, de index dient ook als waarschuwingssignaal dat een correctie in de koers steeds waarschijnlijker wordt.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13