Bitcoin

Bitcoin Flash Crash: Wordt de markt gemanipuleerd?

Vandaag hebben we weer een enorme flashcrash mee gemaakt. Deze flash crash heeft de zorgen van de community aangewakkerd dat de markt wordt gemanipuleerd.


De Flash Crash: Van $9.380 naar $8.360

Vorige week werd er ook al een flash crash waargenomen. De Bitcoin prijs daalde toen plotseling van $9.120 dollar naar $7.700 dollar op de futures en option exchange genaamd ‘Deribit’. Ook crypto exchange Coinbase Pro had problemen en daarom begon de exchange automatisch met het annuleren van orders.

Vandaag zien we dus weer een flash crash plaatsvinden. Dit keer op de Bitcoin futures van CME. De Bitcoin koers daalde van het ene op het andere moment van $9.380 dollar naar $8.360 dollar. Vlak daarna herstelde de BTC prijs weer tot $9.220 dollar.

 
BTC – Flash crash

Verschillende crypto analisten vertellen dat dit soort flash crashes een teken is van prijsmanipulatie. Zo vertelt analist Woo dat hij niet kan geloven hoe gek het handelen op BTC/USD op dit moment is.

“Ik ben zeer achterdochtig over de prijsactie op alle exchanges de laatste tijd,” vat Woo samen.

Ook een andere analist met de twitter naam ‘Lowstrife’ vertelt dat de flash crash een goed voorbeeld is van marktmanipulatie.


“Kleine beleggers worden onder druk gezet door whales”

Er komt de laatste tijd steeds meer nieuws naar buiten dat analisten verwachten dat de Bitcoin koers wordt gemanipuleerd. Zo schreef Newsbit op 30 oktober een bericht waarin investeringsanalist Peter Schiff vertelt dat Bitcoin whales de cryptomarkt beheersen:

“Kleine crypto beleggers worden onder druk gezet door Bitcoin whales die de cryptomarkt beheersen,” zegt hij.

Daarnaast kwam gisteren een bericht uit dat onderzoekers van de universiteiten van Texas en Ohio beweren dat de BTC bullrun van 2017 veroorzaakt werd door 1 enkele whale. Volgens de onderzoekers zit het bedrijf Bitfinex achter deze enorme marktmanipulatie.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins