Bitcoin gaat komende 12 maanden naar nieuwe hoogtes Stijgen

Dan Morehead, de CEO van de crypto hedgefund Pantera Capital, zegt dat de Bitcoin prijs tijdens deze economische crisis zal stijgen. Hij voorspelt zelfs dat de Bitcoin prijs binnen 12 maanden een nieuw record zal gaan bereiken.

De Grote Recessie en de financiële crisis van 2008 gaven aanleiding tot de creatie van de Bitcoin. Nadat we het financiële systeem hadden zien mislukken, besloten sommige computeringenieurs met talent in de cryptografie dat er iets gedaan moest worden. Daarom creëerden ze een open-source, gedistribueerd, peer-to-peer financieel systeem, de Bitcoin.


Bitcoin gedijt tijdens een financiële crisis

De Bitcoin koers is in de 10 jaar nadat de munt is gemaakt gestegen van vrijwel waardeloos naar een bedrag van $20.000 per Bitcoin in 2017. Het was de grootste prijsstijging van elk aandeel ooit in de geschiedenis. En investeerders die er vroeg bij waren hebben er dan ook heel veel geld mee verdiend.

De hoogste Bitcoin prijs ooit, in 2017, werd bereikt tijdens een bizarre periode waarin de koers maar bleef stijgen. Echter, het jaar daarna zakte de prijs weel volledig in.

De CEO van Pantera, denkt nu dat deze tweede financiële crisis Bitcoin de kracht zal geven om te schitteren. Hij vertelt dat BTC is ontwikkeld om te gedijen tijdens een crisis als deze. Een belangrijk punt van zijn argument is de monetaire expansie en het enorme aantal fiat geld wat bijgedrukt wordt.

“Naarmate regeringen de hoeveelheid papiergeld vergroten, is er meer papiergeld nodig om dingen te kopen die vaste hoeveelheden hebben, zoals voorraden en onroerend goed. Er komt dus inflatie. Het gevolg is dat ze ook de prijs van andere dingen zullen opdrijven, zoals goud, bitcoin en andere cryptocurrencies.”


Bitcoin gaat naar nieuwe hoogtes stijgen

Morehead vertelt dat het onvermijdelijk is dat de Bitcoin meer waard wordt ten opzichte van de dollar:

“Nu we in de triljoenen zitten, moet het tekort gewoon een positieve invloed hebben op de prijs van dingen die niet kwantitatief gemakkelijk te maken zijn: aandelen, onroerend goed, cryptocurrency in verhouding tot de prijs van geld. Anders gezegd, de BTC / USD-wisselkoers zal stijgen.”

Hij gaat zelfs nog een stap verder en voorspelt binnen twaalf maanden een nieuwe recordhoogte. Morehead verwacht dat een enorme golf van institutionele investeringen de Bitcoin-prijs naar dit nieuwe recordhoogte zal brengen:

“De prijs van Bitcoin kan de komende twaalf maanden een nieuw record vestigen. Het gaat niet van de ene op de andere dag gebeuren. Ik denk dat institutionele beleggers er twee tot drie maanden over zullen doen om hun huidige portefeuille problemen te beoordelen. Nog eens 3 tot 6 maanden om nieuwe kansen te onderzoeken, zoals noodlijdende schulden, speciale situaties, crypto, enz. Als ze vervolgens toewijzingen beginnen te doen, zullen die markten echt beginnen te stijgen.”

Institutionele beleggers zagen de waarde die de Bitcoin kan bieden in de afgelopen weken tijdens de crisis. Terwijl Wall Street tijdens de uitverkoop stroomonderbrekers uitschakelde, was Bitcoin ongelooflijk liquide.

 

 

Join ons Telegram-kanaal gratis en discussieer mee!

 

knop_join-telegram-kanaal