Bitcoin

Bitcoin gaat mogelijk een enorme koersstijging meemaken

Bitcoin lijkt zich voor te bereiden op een ongekende rally op middellange termijn. Dit tonen historische marktgegevens van eerdere Bitcoin halvings aan.


Verbluffende prijsstijgingen op middellange termijn

Direct na de halvering, die nu nog maar vijf dagen verwijderd is, voorzien de meeste technische analisten een kleine terugval. Bij eerdere halveringen in 2012 en 2016 steeg de prijs van Bitcoin voorafgaand aan de halvering en daalde de prijs direct nadat de halving doorgevoerd was.

Op middellange termijn heeft de Bitcoin-prijs echter de neiging om na de halvering een langdurige stijging te zien. De eerste halvering leidde tot een verbluffende winst van 10.000%, terwijl de tweede halvering leidde tot een prijsverhoging van 2.500%.

Historische gegevens tonen aan dat Bitcoin zich voorbereidt op een nieuwe rally – Bron: Mohit Sorout

De analist en partner bij Bitazu Capital, genaamd Mohit Sourout, vertelt dat de echte prijsstijging van Bitcoin pas van start gaat als het de $9.500 doorbreekt. Als de BTC koers niet corrigeert na de halving, zou dit aantonen dat Bitcoin goed op weg is om naar nieuwe recordhoogtes te stijgen.

Momenteel bevindt de Bitcoin-prijs zich op een cruciaal punt, waarbij het doorbreken van het $10.000-niveau waarschijnlijk zal resulteren in een door FOMO gedreven rally naar prijzen tot boven de $13.500.

Cryptocurrency-handelaar Scott Melker zei dat een rally van meer dan $10.552 technisch gezien Bitcoin voor een krachtige opwaartse trend zou zorgen. Melker legde uit:

Een dagelijkse afsluiting boven $9.214 zou bullish zijn. Het doorbreken van de dalende zwarte lijn zou bullish zijn. Het doorbreken van de paarse lijn op $10.522 zou een hogere high zijn en zou de bears doen wegvagen.


Positieve fundamentele factoren

Niet alleen de halving kan zorgen voor een grote prijsstijging. De fundamentele factoren zien er steeds positiever uit. In de afgelopen weken zagen grote exchanges een enorm handelsvolume.

Volgens TradeBlock is het volume van Binance eind april gestegen tot $23 miljard, wat aangeeft dat een toenemend aantal particuliere beleggers Bitcoin verzamelt.

Record volume Binance – Bron: TradeBlock

Naast het torenhoge volume wordt er meer gegoogeld dan ooit te voren. Dit betekent dat er veel interesse is om te investeren in de digitale valuta. De recordhoogtes in volume en interesse kunnen snuggeren dat een rally op middellange termijn pas net begint.

 

Bitcoin nieuws

President El Salvador bezoekt Elon Musk: werd Bitcoin besproken?
Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom