Bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

Bitcoin-gebruiker betaalt $3,1 miljoen aan transitiekosten voor één overdracht van 139 BTC

In een opmerkelijke gebeurtenis in de wereld van cryptocurrency heeft een Bitcoin-gebruiker een verbijsterend bedrag van 83,7 Bitcoin (BTC), omgerekend ongeveer $3,1 miljoen, betaald aan transactiekosten voor een overboeking van 139,42 BTC. Deze transactiekosten, die een aanzienlijk deel van de overgemaakte waarde vertegenwoordigen, staan nu te boek als de achtste hoogste in de veertienjarige geschiedenis van Bitcoin.

Onverwachte wending bij transactie

Het incident vond plaats toen het BTC-walletadres bc1qn3d…wekrnl probeerde 139,42 BTC te versturen naar een ander adres, bc1qyf…km36t4. Echter, door een onverwachte wending betaalde de afzender meer dan de helft van de waarde van de transactie in de vorm van kosten, resulterend in een uiteindelijke ontvangst van slechts 55,77 BTC op het bestemmingsadres. De betreffende miningpool Antpool heeft deze aanzienlijke transactiekosten opgeëist, vastgelegd in blok 818087.

Deze gebeurtenis heeft geleid tot speculaties op sociale media, waarbij sommigen suggereren dat de afzender bewust voor de hoge kosten heeft gekozen. Echter, factoren zoals het Replace-By-Fee (RBF) knooppuntbeleid en mogelijke onwetendheid van de afzender spelen ook een rol. RBF staat gebruikers toe om een onbevestigde transactie in een mempool te vervangen door een andere transactie met hogere kosten om snellere goedkeuring te verkrijgen.

Het lijkt erop dat de gebruiker niet op de hoogte was van het feit dat RBF-bestellingen onomkeerbaar zijn en heeft geprobeerd de kosten meerdere malen te vervangen in de hoop deze te annuleren. De laatste vervanging verhoogde de vergoeding met nog eens 20%, waardoor extra kosten van 12,54824636 BTC ontstonden.

Terugbetaling is mogelijk, maar niet zeker

Dit incident is niet uniek. Eerder, in september, maakte het Bitcoin-uitwisselingsplatform Paxos een vergelijkbare fout door $500.000 aan transactiekosten te betalen voor een overdracht van slechts $2000 aan BTC. In dat geval werd het teveel betaalde bedrag door de verantwoordelijke miner, f2pool, teruggegeven aan Paxos.

De situatie rondom de huidige transactiekosten is echter onzeker. Mononaut, een ontwikkelaar in de mempool-community, heeft tegenover aangegeven dat hoewel er gelijkenissen zijn met het Paxos-incident, het onwaarschijnlijk is dat Antpool het teveel betaalde bedrag zal terugstorten, gezien hun uitbetalingsbeleid en verplichtingen om transactiekosten te delen met hun miners.

Bitcoin nieuws

Is dit slechts het begin van de Bitcoin rally?
Vanguard CEO treedt af: zal zijn opvolger het Bitcoin-verbod herzien?
Bitwise voorziet een flinke toename in investeringen in Bitcoin ETF’s de komende maanden
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen
Onbekende crypto bereikt onverwachts nieuwe all-time high