Bitcoin prijs, Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin Grafiek duidt op grootste uitbraak sinds jaren

Als Bitcoin deze week boven de $9.200 sluit, is het een ongelofelijk bullish teken, misschien wel het beste teken sinds de bull run van 2017.

De Bitcoin koers kan enorm gaan stijgen wanneer de wekelijkse candle boven de $9.200 wordt geopend. Dit zou namelijk het einde betekenen van een 46 weken durend dalend kanaal waarin BTC in opgesloten zit sinds het in de zomer van 2019 bijna de $14.000 aantikte.


Grote kans dat Bitcoin boven $9200 sluit

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $9.700. Het lijkt daarom bijna zeker dat we boven de $9.200 gaan sluiten. Echter weten we het nooit zeker als het gaat om de BTC koers.

Er is een enorme stijging in interesse te zien na de halving. Dit werd afgelopen week wel weer duidelijk toen de auteur van Harry Potter, genaamd J.K. Rowling, tweette of iemand haar uit kon leggen wat Bitcoin was. Dit soort berichten lijken soms wat onnozel maar zijn belangrijk voor de publieke belangstelling van de munt.


De dagelijkse grafiek

Als we naar de dagelijkse Bitcoin grafiek kijken, kunnen we zien dat de weerstand op het dalende kanaal nu is omgedraaid naar een ondersteuningsniveau. Met behulp van de Fibonacci retracement-tool kunnen we een grove voorspelling doen waar de Bitcoin prijs heen zou kunnen gaan.

De prijs ligt momenteel net onder het .618 fib niveau, waardoor de volgende prijsbewegingen ofwel opwaarts naar de $11.600, of neerwaarts richting de $8.790 zou kunnen zijn. Hoewel een neerwaartse beweging altijd een mogelijkheid is, lijkt een opwaartse beweging logischer te zijn.


Bitcoin prijs volgt Hash-rate

Een andere belangrijke maatstaf die nuttig is gebleken bij het beoordelen van de toekomstige prijs van de Bitcoin, is de moeilijkheidsgraad voor Bitcoin-miners, die momenteel begint af te nemen.

Nu de halvering achter de rug is, kunnen we meer aanpassingen verwachten, aangezien mijnbouw momenteel niet meer winstgevend is. Desondanks is er een stijging van de hash-rate opgetreden, met een gemiddelde van 115 EH / s, wat een absoluut record is voor BTC.

Historisch gezien, wanneer de hash-rate stijgt, volgt de prijs altijd, en aangezien de hash-rate blijft groeien, lijkt het waarschijnlijk dat de prijs deze weg zal volgen.

Al met al zal een sluiting van boven de $9.200 dus een zeer bullish teken zijn. Dit kan er voor zorgen dat BTC spoedig de $9.980 weerstand zal testen en daarna door kan stijgen tot $11.600.

 

Bitcoin nieuws

Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen
Amerikaanse Bitcoin ETF’s trekken $400 miljoen aan: Beste week sinds augustus
President El Salvador bezoekt Elon Musk: werd Bitcoin besproken?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom