Bitcoin

Bitcoin Hash Rate bereikt nieuwe all time high

De hash rate op het netwerk van Bitcoin (BTC) heeft wederom een nieuwe recordhoogte bereikt, ondanks dat dit afgelopen week juist met ruim 10% was gedaald.


Recordhoogte

De hash-rate op een netwerk is een verwijzing naar de gecombineerde rekenkracht die miners inzetten om transacties op de blockchain van Bitcoin te valideren. Hoe hoger deze gecombineerde rekenkracht is, des te veiliger het netwerk zal zijn. Uit cijfers van blockchain.com, blijkt dat de hash rate op het netwerk van Bitcoin wederom naar een nieuwe recordhoogte is gestegen, naar 136.264.980 TH / s.
Er moet hierbij worden vermeld deze bronnen de hash-rate berekenen op basis van een schatting.

Bron: Blockchain.com

Bitcoin halving

Verwacht wordt dat de hash-rate op het Bitcoin-netwerk na de aanstaande halving nog hoger zal worden. Deze halving staat gepland voor 12 mei 2020, waarna de block beloningen zullen worden gehalveerd, van 12,5 BTC naar 6,25 BTC.

Dit lijkt te worden versterkt foor het prijsvoorspellingsmodel voor Bitcoin; de stock-to-flow. Bitcoin lijkt deze momenteel namelijk gewoon te volgen. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier.


Bitcoin minen

Volgens de CEO van Layer1 Technologies is Texas, Verenigde Staten (VS), de beste locatie om Bitcoins te minen. Dit vanwege de gunstige energietarieven. Waarom zijn deze energietarieven eigenlijk zo laag in Texas? Lees dit en meer door hier te klikken.

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13