Bitcoin (BTC) Mining
Bitcoin

Bitcoin hashrate gaat door het dak

De hashrate van Bitcoin gaat momenteel door het dak en volgens analisten heeft dat alles te maken met de stijgende koersen. Het jaar 2023 is tot nu toe fantastisch begonnen voor Bitcoin, met een stijging van ruim 60 procent. Op dit moment zit de koers even in een consolidatiefase, maar dat betekent niet dat de miners stilzitten.

Miners profiteren

De miners profiteren op dit moment gigantisch van de koersstijgingen van Bitcoin en zetten weer veel extra machines aan. De hashrate van Bitcoin piekte op 23 maart naar een all-time high van 398 terahashes per seconde.

Op 27 maart zou deze volgens YCharts alweer teruggevallen zijn naar 344,63 TH/s. Ten opzichte van een jaar geleden is dat echter een gigantische stijging. Destijds kwam de hashrate namelijk binnen op 178,77 TH/s.

In een post van 26 maart schrijft Sam Wouters, een onderzoeksanalist bij River Financial, dat de toename van de hashrate te maken heeft met slapende miners die weer online komen. Het is voor miners eindelijk weer winstgevend om deze aan te zetten.

Wouters vraagt zich af waar de plotselinge groei vandaan komt: “Zijn het landen? Zijn het geheime mining-operaties? Is het iemand gelukt om het hashing-algoritme te kraken?”

Hashrate zal niet toenemen

Als je het aan Nazar Khan van het miningbedrijf TeraWulf vraagt, zal de hashrate in de eerste helft van 2023 niet verder toenemen. De koers mag dan wel flink gestegen zijn, mede als gevolg van de bankencrisis, maar voordat dit resulteert in een hogere hashrate zijn we wel even verder.

“Er zit een vertraging in het nemen van de investeringsbeslissingen en wanneer de capaciteit daadwerkelijk online komt”, zo legt Khan uit. Met andere woorden, als miners vandaag de koers zien stijgen, dan duurt het vaak nog maanden voordat de hardware die ze dan bestellen aankomt.

TeraWulf is overigens een Bitcoin miner met een focus op duurzame energie. De video van de bovenstaande faciliteit laat de door kernenergie aangedreven Nautilus-faciliteit van TeraWulf zien.

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
De Bitcoin hashrate daalt – Wat is er aan de hand?
Rentebeleid van Federal Reserve vergroot druk op Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken