Bitcoin, BTC
Bitcoin

Bitcoin heeft moeite om bullish te zijn, maar blijft dominant

Bitcoin heeft op dit moment moeite om de grens van 30.000 dollar te herpakken, maar volgens de CEO van The Tie – Joshua Frank – zijn er nog genoeg positieve dingen aan te wijzen. Bijvoorbeeld dat de dominantie van Bitcoin op het gebied van market cap weer in de lift zit en richting de hoogtepunten van juni 2020 gaat, al blijft de liquiditeit op dit moment een uitdaging.

Veel institutionele interesse

Frank heeft het idee dat het grote geld Bitcoin wel ziet zitten op dit moment. “Ik denk dat veel grote institutionele beleggers enthousiast zijn over Bitcoin. Ik denk dat het risk-off narratief momenteel resoneert. Net als in 2021”, aldus Joshua Frank.

Aan de andere kant geeft hij aan dat de beperkte liquiditeit ook een uitdaging blijft voor de markt, maar dat het er ook toe leidt dat Bitcoin de rest momenteel overklast. “Bitcoin doet het om meerdere redenen goed, waaronder de consolidatie van de markt, het lage handelsvolume en de onzekerheid rondom de banken”, aldus Frank.

“Op de korte termijn is Bitcoin meer gecorreleerd met goud. Hoewel het Amerikaanse wetgevende klimaat negatief is richting crypto en bijdraagt aan de lage liquiditeit”, zo laat de CEO van The Tie weten aan CoinDesk.

Van West naar Oost?

Steeds meer crypto-bedrijven kiezen ervoor om de Verenigde Staten te verlaten vanwege de keiharde regulering in dat land. Hoewel Westerse oprichters en teams alsnog de industrie kunnen domineren op het gebied van innovatie door naar het Oosten te kijken. Daar omarmen overheden nieuwe technologie op dit moment.

Zij zien de nieuwe technologie waarschijnlijk als een potentiële kans op economische doorbraken, terwijl men het in het Westen vooral als een bedreiging ziet. Wat dat betreft zou het niet verrassend zijn als deze landen de komende jaren stappen maken.

De administratie van de Amerikaanse president Joe Biden is in ieder geval zeer negatief over crypto. Recent veranderde het algemene advies over crypto bijvoorbeeld van neutraal naar negatief bij het Council of Economic Advisers van het Witte Huis.

Bitcoin nieuws

Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
S&P 500 daalt – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
De Bitcoin wallet van Duitsland is bijna leeg
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen