Bitcoin heeft nu een grotere marktwaarde dan Mastercard

Bitcoin is nu meer waard dan Mastercard. Hierdoor staat de cryptomunt op plaats 16 van ‘s werelds grootste bedrijven, volgens gegevens van AssetDash.


Bitcoin haalt grote bedrijven in

De marktkapitalisatie van de Bitcoin bedraagt nu $339 miljard, terwijl de prijs van de munt rond de $18.320 schommelt. Volgens de gegevens van AssetDash is de kapitalisatie van Bitcoin met 3% gestegen, wat genoeg is om Mastercard terug naar de 17e plaats te duwen.

In de bedrijfswereld vertegenwoordigt marktkapitalisatie de totale marktwaarde in dollars van de aandelen van een bepaald bedrijf. Voor Bitcoin vertegenwoordigt de gecombineerde prijs van alle BTC tokens die momenteel in omloop is. Naarmate de prijs van de munt stijgt en het aanbod toeneemt, neemt ook de marktkapitalisatie van Bitcoin toe.

Aangezien de prijs van gestaag blijft stijgen, zou Bitcoin nog meer bedrijven kunnen inhalen. De volgende op de lijst is bijvoorbeeld Procter & Gamble met een marktkapitalisatie van ongeveer $346 miljard. Daarna komt JPMorgan Chase met een marktwaarde van $352 miljard.

Bitcoin V.S. grootste bedrijven ter wereld – Bron: AssetDash

Bedrijven heeft al een aantal grote bedrijven achter zich gelaten. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven als Nvidia ($327 miljard), Walt Disney ($253. miljard) en Coca-Cola ($226 miljard).


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Zal Bitcoin een prijs van $20k bereiken?

Zoals Newsbit eerder meldde, bereikte de totale marktwaarde van de Bitcoin op 17 november een nieuw recordniveau na het bereiken van $330 miljard. Dit betekent dat BTC in drie dagen tijd nog eens $9 miljard heeft toegevoegd aan zijn totale waarde.

Investeringen van grote bedrijven in de Bitcoin de publieke steun voor crypto door zeer rijke personen en het toevoegen van cryptodiensten door PayPal heeft de BTC prijs de afgelopen maanden een grote boost gegeven. De vraag die iedereen zich nu stelt is daarom: Heeft Bitcoin de kracht om de $20.000 te bereiken?