Bitcoin, BTC
Bitcoin

Bitcoin koers weer boven $62.000, maar komen er nog meer dalingen?

De Bitcoin van de Duitse overheid zijn verkocht en de schrik van de miljarden dollars aan Bitcoin van Mt. Gox lijkt voorbij. Na een duikvlucht naar de Bitcoin koers van 53.500 dollar, is de digitale munt terug op 62.792 dollar. Ligt het ergste nu achter ons of gaan we straks opnieuw dalen?

Nieuwe opwaartse trend voor Bitcoin?

Als je het aan Ben Simpson van Collective Shift vraagt, is met de koersstijgingen een nieuwe opwaartse trend begonnen voor Bitcoin.

Hij verwijst onder andere naar de gedwongen verkopen van de Duitse overheid van ongeveer 3 miljard dollar en het negatieve sentiment rondom de 8,5 miljard dollar aan Bitcoin van Mt. Gox; die ongeveer op hetzelfde moment kwamen.

Op 12 juli viel de Bitcoin Fear & Greed Index naar het laagste niveau in 18 maanden en dat was voor Simpson lastig te verklaren. “Over het algemeen voelde het alsof er een grote mismatch was tussen het sentiment en de fundamentals van de markt”, aldus de analist.

Hiermee verwijst hij mogelijk naar de macro-economische omstandigheden, die juist verbeterd waren de afgelopen tijd, terwijl de Bitcoin koers dus achterbleef.

360 miljoen dollar aan shortliquidaties

Als we de Thomas van heyapollo.com mogen geloven, is het bijna tijd voor 360 miljoen dollar aan shortliquidaties.

Op het niveau van 62.000 dollar zouden er voor dat bedrag aan short geliquideerd worden, zo claimt hij op Twitter. Dat zou betekenen dat de koers vanaf hier nog een slinger kan krijgen.

Een short is iemand met een positie die Bitcoin geleend heeft, om het vervolgens meteen te dumpen. Die Bitcoin moet op een zeker moment weer teruggeleverd worden. Als de Bitcoin koers dan voorbij een zeker punt schiet, kan de shortverkoper geliquideerd worden.

Dat wil zeggen dat er niet voldoende kapitaal meer op zijn account staat om de positie te dekken, waardoor hij of zij gedwongen is om de Bitcoin in de stijging terug te kopen. Als veel shortverkopers dat op hetzelfde moment moeten doen in een stijging van Bitcoin, kan dat voor een verdere koersexplosie zorgen.

Vandaar dat we van een short squeeze spreken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?