Bitcoin red
Bitcoin

Bitcoin in gevaar? Analist waarschuwt voor mogelijke daling door BTC-weerstand

Bitcoin (BTC) kent een opwaartse trend en handelt momenteel boven de $30.000, een stijging van meer dan 10% in de afgelopen week. Dit optimisme heeft sommige investeerders doen geloven dat we wellicht aan de vooravond van een bullmarkt staan. Toch blijven velen voorzichtig. Crypto-analist en YouTuber Nicholas Merten waarschuwt voor een mogelijke scherpe daling van de BTC-koers.

Merten gelooft dat Bitcoin onder zware verkoopdruk staat, wat kan leiden tot een bearish trend. Echter, er is een lichtpuntje: als Bitcoin zijn weerstandsniveau doorbreekt, kan er een positieve wending plaatsvinden. Een impuls, zoals de goedkeuring van een Bitcoin Spot ETF, zou dit kunnen bewerkstelligen.

Dit brengt een periode van onzekerheid met zich mee voor investeerders. Goedkeuring van een ETF kan de koers laten schieten, terwijl een vertraging of afwijzing het omgekeerde effect kan hebben. Het nauwlettend volgen van ontwikkelingen rondom ETF’s en bijbehorende regelgeving is nu cruciaal.

Benadering van hoogtepunt

Bitcoin handelt momenteel op een niveau dat zelfs hoger ligt dan de tijdelijke piek die volgde op het onjuiste bericht van Cointelegraph over de goedkeuring van een ETF. De koers benaderde kortstondig de $31.000. Gezien de recente ontwikkelingen lijkt BTC op weg naar zijn hoogste punt in 2023.

Een mogelijke daling naar $15.000

Analist en YouTuber Benjamin Cowen suggereert op basis van historische trends en de huidige marktliquiditeit dat Bitcoin een forse daling kan ervaren voor het aanstaande halving evenement in april 2024. Volgens zijn analyse zou de waarde van Bitcoin mogelijk met 50% kunnen afnemen, wat de koers zou brengen naar een niveau van ongeveer $15.000.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht BTC of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’