Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers nadert het hoogste niveau in 2023

De Bitcoin koers is de laatste week van oktober in stijl begonnen met een stijging van bijna 3 procent. Die stijging brengt Bitcoin op het niveau van 30.754 dollar en een totale marktwaarde van 600 miljard dollar. Is dit het moment dat de bulls de touwtjes weer in handen nemen en Bitcoin naar nieuwe hoogten stuwen voor het jaar 2023?

Gaat Bitcoin nieuwe hoogtepunten bereiken?

Een nieuwe all-time high in 2023 lijkt nog veel te ver weg op dit moment. Daarvoor moet de Bitcoin koers binnen iets meer dan twee maanden over de 69.000 dollar heen. Maar dat neemt niet weg dat het een mooie stijging is in aanloop naar de volgende halving die voor april 2024 op de planning staat.

Wat de stijgingen van Bitcoin op dit moment extra bijzonder maakt is dat de aandelenmarkten het juist zwaar hebben.

Die dalen als gevolg van de hoge rentes op de markt voor Amerikaanse staatsobligaties. Dat betekent dat investeerders een relatief hoog rendement (~5 procent per jaar) kunnen pakken op Amerikaanse staatsolbigates.

Staatsobligaties zijn leningen aan de overheid. Ondanks dat rendement, waar investeerders de huidige inflatie mee kunnen verslaan, kiezen ze op dit moment voor Bitcoin (en in mindere mate ook voor goud).

Moeten we oppassen voor dalingen?

De Bitcoin koers blijft maar gaan op dit moment, maar de Relative Strength Index (RSI) begint ook redelijk op te lopen. De RSI ligt momenteel op een score van 77 in de dagelijkse grafiek.

Alles boven de score van 70 wordt normaal gesproken als “overgekocht” gezien. Dat betekent dat Bitcoin oververhit is en meestal volgen er dalingen na dergelijke scores.

Anderen zijn nog steeds optimistisch. Onder hen bevindt zich ook Philip Swift van DecenTrader. “Bitcoin boven de 30.000 dollar. Dag bears”, zo schrijft hij. Waarmee hij dus aangeeft dat de bears hiermee definitief ongelijk hebben over de Bitcoin koers.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin overstijgt $39.000, bereikt hoogste punt sinds April 2022
3 factoren die een stijging van de Bitcoin koers naar $40.000 kunnen veroorzaken
Bitcoin miningpool wil $3 miljoen aan transactiekosten teruggeven aan rechtmatige eigenaar
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen