Bitcoin koers stijgt
Bitcoin

Bitcoin-indicator slaat voor het eerst sinds april naar bullish

Het gaat alweer een tijdje de goede kant op met de Bitcoin (BTC) koers. De koers nadert nu voor het eerst sinds juli zelfs weer de magische grens van $70.000, zoals vanmorgen al aan bod kwam in het Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers heeft de afgelopen tijd bevestigd dat het zich eindelijk weer in een opwaartse trend bevindt. En steeds meer signalen wijzen erop dat dit nog wel een tijd kan aanhouden. Zo is de wekelijkse MACD-indicator voor het eerst sinds april weer positef geslagen. wat de afgelopen jaren grote rally’s tot gevolg had.

MACD eindelijk weer positief

De MACD (Moving Average Convergence Divergence) is een populaire technische indicator die handelaren helpt om de momentum en trend van een activum te beoordelen. Het wordt berekend door een 26-daags exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA) af te trekken van een 12-daags EMA. Het resultaat wordt afgezet tegen de 9-daagse EMA van de MACD-lijn (ook wel signaallijn genoemd). 

Als de MACD boven deze lijn komt, wordt dit een koopsignaal genoemd. En als de MACD onder de lijn komt, wordt het logischerwijs aangeduid als verkoopsignaal. Zoals de Nederlandse crypto-analist Jelle vanmorgen op socialmediaplatform X schreef, is er nu een ‘bullish MACD cross’ neergezet. De MACD staat dus weer boven de signaallijn. Sinds april van dit jaar is dit niet meer gebeurd.

De laatste keer dat de MACD-lijn boven de signaallijn wist uit te stijgen, was in oktober vorig jaar. Toen luidde Bitcoin zijn maandenlange rally in waarin de koers bijna twee keer over de kop ging. De Bitcoin koers stond in oktober nog op $27.000 maar bereikte in maart een all-time high van bijna $74.000. 

BTC koers breekt uit en nadert $70.000

Bitcoin is vannacht gestegen tot zijn hoogste prijs sinds juli van ongeveer $69.500. Hiermee is de munt aangekomen bij een sterke weerstand, wat tevens het laatste obstakel lijkt te zijn voordat de all-time high weer opgezocht kan worden. 

Bitcoin heeft gisteren de hoogste wekelijkse sluiting sinds de eerste week van juni neergezet. Bovendien heeft de koers op de wekelijkse grafiek zijn neergaande weerstandslijn eindelijk weten te verbreken, zoals te zien in de grafiek van Jelle.

Hoewel het geen gemakkelijke klus zal zijn om door de grens van $70.000 te breken, ziet het er in ieder geval rooskleurig uit voor de Bitcoin koers. ‘Uptober’ begint steeds meer kleur te krijgen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Cryptomarkt kleurt rood: Wat is de oorzaak van de Bitcoin koersval van vandaag?
Bitcoin-netwerk bereikt record-hashrate en is veiliger dan ooit
Federal Reserve suggereert strengere regels of verbod op Bitcoin om overheidsfinanciën te beschermen
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Handelaar verdient $9 miljoen met investering van $3000 in deze crypto
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk