Bitcoin

Bitcoin is bijna zo groot als de Bank of America

Terwijl de crypto prijzen blijven stijgen, is de marktkapitalisatie van de Bitcoin bijna gelijk met die van de Bank of America.


Kapitaal van Bitcoin

Het totale kapitaal dat op dit moment in Bitcoin is geïnvesteerd is slechts een paar miljard dollar verwijderd van de marktwaarde van de Bank of America.

De huidige marktkapitalisatie van de Bitcoin bedraagt iets meer dan $216 miljard. Yahoo Finance laat zien dat de marktkapitalisatie van de Bank of America iets meer dan $226 miljard bedraagt. Deze vergelijking komt uit een recent artikel van The Next Web.


De marktkapitalisatie van Bitcoin stijgt

Hoewel het behoorlijk wat prijsschommelingen heeft doorstaan, is de prijs van Bitcoin in 2020 aanzienlijk gestegen. Gaandeweg is het voorbij verschillende mijlpalen qua vermogens gestegen.

In maart, net voordat de COVID-19-maatregelen de wereld op zijn kop zetten, pompte de Centrale Bank van de Verenigde Staten $168 miljard aan kapitaal in de economie. Op dat moment bedroeg de marktkapitalisatie van Bitcoin ongeveer $145 miljard.

In april was Jeff Bezos, de CEO van Amazon, netto ongeveer $140 miljard waard. De marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg toen bijna $130 miljard. Op papier leek het erop dat Bezos alle Bitcoin in omloop had kunnen kopen. De massale aankoop bleek in het echte leven echter onmogelijk vanwege factoren zoals de stijgende prijzen en liquiditeit.

Sindsdien heeft het nettovermogen van Bezos maar liefst $193 miljard bereikt. De waardering van Bitcoin ligt echter hoger, namelijk in de buurt van de $217 miljard.


Bitcoin kan enorme hoogten bereiken

In een podcastaflevering van 4 augustus met Peter McCormack voorspelde Anthony Pompliano onlangs een Bitcoin marktkapitalisatie van meer dan $80 of $90 biljoen. Pompliano zei echter dat hij niet zeker wist of de Bitcoin dat tijdens zijn leven zou bereiken.

Niet alleen Pompliano is zeer positief over de Bitcoin. Steeds meer analisten vertellen dat de kans groot is dat BTC haar hoogste punt van $20.000 gaat doorbreken.

 

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins