Bitcoin Nieuws

Apple medeoprichter: Bitcoin is een wonder en beter dan goud

Apple-medeoprichter Steve Wozniak heeft weer gezegd dat hij onder de indruk is van de Bitcoin. Dat ondanks dat hij zelf nog altijd geen BTC-investeerder is.


Bitcoin is een technologisch wonder

Wozniak noemde de cryptomunt een “technologisch wonder” en een “unieke wiskundige formule” tijdens een groot evenement in Latijns-Amerika genaamd ‘Talent Land Digital 2021’.

Volgens een bericht van het persbureau El Sol de México heeft de mede-oprichter van Apple ook aangegeven dat Bitcoin beter is dan goud. Hij beweert dat het makkelijker is om Bitcoin te minen dan goud te vinden en op te graven:

Goud is beperkt en je moet ernaar zoeken. Bitcoin is het meest verbazingwekkende wiskundige wonder. Ik investeer niet in Bitcoin, maar ik geloof dat het hier is om te blijven.


Digitaal goud

Verschillende personen en analisten in de sector hebben Bitcoin het “digitale goud” genoemd, omdat zowel goud als Bitcoin een beperkte voorraad hebben en dus potentieel waardevast zijn op de markt. Goud wordt beperkt door de fysieke voorraad en de moeilijkheidsgraad van extractie. Bitcoin is op zijn beurt beperkt tot een maximale hoeveelheid minebare munten, namelijk 21 miljoen. Dit betekent dat er geen nieuwe Bitcoin meer zal zijn als de laatste munt is gemined in het jaar 2140.

De opmerkingen van Wozniak komen kort nadat Ricardo Salinas Pliego, de op twee na rijkste man in Mexico, verklaarde dat het “absoluut juist” is om Bitcoin het nieuwe goud te noemen:

Dat klopt helemaal. Bitcoin is het nieuwe goud, maar dan veel draagbaarder. Het vervoeren van Bitcoin is zoveel makkelijker dan het hebben van goudstaven in je zakken.

Wozniak gaf eerder soortgelijke opmerkingen over Bitcoin. In juni 2018 beweerde hij dat “alleen Bitcoin puur digitaal goud is”. De techgoeroe merkte op dat hij zich kon vinden in de opmerkingen van Twitter CEO Jack Dorsey. Hij heeft herhaaldelijk betoogd dat Bitcoin zich zal ontpoppen als de enige valuta van het internet.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App:

appstore
playstore

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen
Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt
McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten