Bitcoin

Bitcoin is ruim 1500% meer waard dan vorige halvingsevenement

Bitcoin is in vergelijking met het vorige halveringsevenement met circa 1523% gestegen. Nadat de laatste halvering plaatsvond, steeg de nummer 1 cryptocurrency in datzelfde jaar naar een nieuw hoogtepunt van $750. Sommige analisten verwachten dat het halveringsevenement van dit jaar, dat op 11 mei zal plaatsvinden, hetzelfde voor Bitcoin (BTC) zal kunnen doen.


Halvering ingeprijst

Het is dan ook nog niet geheel bekend of de halvering al ingeprijst is in de huidige BTC-prijs. De meningen hierover zijn enorm verdeeld. Zo denkt de ene analist dat dit wel het geval is, terwijl een andere analist juist denkt dat dit absoluut niet het geval is. Het zou dus ook zeker een goede mogelijkheid zijn dat we een parabolische lijn zien zoals in 2017 ook gebeurde. Toen bereikte Bitcoin zijn hoogtepunt van $20.000. Dat dit nu weer gebeurt is echter niet gegarandeerd, waardoor veel discussie gestart is.

Doordat de halving van BTC de beloningen voor het oplossen van berekeningen op het netwerk van Bitcoin na de halving nog maar de helft oplevert, zou dit kunnen zorgen voor een waardestijging. Hiervoor moet de vraag uiteraard wel minimaal gelijk blijven aan nu.


Bitcoin waarde

Vannacht ging de waarde van Bitcoin weer over de psychologische waarde van $10.000 heen. Momenteel wordt de grootste cryptocurrency verhandeld voor ruim $9.800. Sinds februari 2020 heeft BTC deze prijsbereik niet meer aangetikt.

Eerder lag de weerstand van BTC rond de $9.000, die tevens meerdere keren aangetikt is. Toch is de munt in de afgelopen dagen hierdoor gestegen. Nu de weerstand rond de $10.000 ligt, staat Bitcoin er op dit moment goed voor. Een mogelijke terugval is echter niet ondenkbaar vanwege de mooie stijgingen over de afgelopen dagen en de aankomende halving. Het is namelijk bekend dat net na de halving de waarde zou kunnen dalen. Dat dit nu wederom gebeurt kan echter niet met volle zekerheid worden gegarandeerd.


Derde halving

De aankomende halving, die op 11 mei gepland staat, is de derde halving van Bitcoin. Het is echter niet de laatste halving die eraan zit te komen. Naar verwachting zal de laatste Bitcoin pas gemined zijn rondom het jaar 2140. Hiermee heeft de grootste cryptocurrency nog even te gaan. Ook betekent dit dat de laatste 12% van alle munten zullen worden gemined over een periode van 120 jaar. Wat de waarde van Bitcoin over deze periode gaat doen is onbekend.

 

Bitcoin nieuws

Amerikaanse Bitcoin ETF’s trekken $400 miljoen aan: Beste week sinds augustus
President El Salvador bezoekt Elon Musk: werd Bitcoin besproken?
Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom