Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin kan deze week weer de $20.000 gaan testen

Bitcoin heeft een mooi herstel getoond en mede daardoor lijkt de munt nu weer op weg om het $20.000 niveau te testen.


Bitcoin toont een sterk herstel

Nadat de Bitcoin vorige week de $19.500 aantikte, viel de prijs plotseling hard naar beneden. De prijs daalde zelfs even naar een wekelijks dieptepunt van $16.200. Echter, in het weekend heeft BTC een geweldig herstel laten zien waardoor de prijs alweer boven de $18.5000 ligt.

Het sterke herstel wijst erop dat de munt spoedig een nieuwe poging zal gaan doen om het $19.500 niveau te breken en de $20.000 grens te testen. De fundamenten zijn in ieder geval gunstig gestemd.

Bitcoin prijs herstelt – Bron: Tradingview

Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


U.S Dollar index bereikt dieptepunt

De Amerikaanse dollar index bereikt vandaag een dieptepunt ten opzichte van andere grote buitenlandse valuta. De index staat nu op het laagste niveau sinds april 2018. Een rapport van CNBC beschrijft dat optimisme rondom het COIVD-19 vaccin, in combinatie met nieuwe economische stimulus maatregelen in Amerika, de dollar verder onder druk heeft gezet.

De dollar presteert dus slecht maar dat is niet terug te zien op de Amerikaanse aandelenmarkt. De S&P500 kende zelfs zijn beste maand sinds april 2020. Dit wijst erop dat investeerders steeds meer risicovolle activa in hun portefeuilles zullen houden. Dit zal op de korte termijn nog meer neerwaartse druk op de dollar kunnen veroorzaken.

Dollar Index daalt – Bron: Tradingview

Een zwakkere dollar is gunstig voor de Bitcoin. Dit omdat de digitale valuta steeds meer gebruikt zal worden om waarde op te slaan. Dit zal BTC kunnen helpen om een krachtige aanval op zijn vorige All Time High van $20.000 te doen.


Meer goed nieuws voor BTC

Naast de dalende Dollar index kwam er dit weekend meer positief nieuws. De Guggenheim Trust heeft namelijk een aanvraag ingediend bij de SEC om 10 procent van zijn reserves op te slaan in Bitcoin bij Grayscale.

Guggenheim heeft een nettovermogen van ongeveer 4,97 miljard, wat betekent dat het nu bijna $500 miljoen in BTC kan investeren. De alsmaar groeiende interesse van grote institutionele investeerders in combinatie met een zwakke dollar is goed nieuws voor de Bitcoin. Zal BTC deze week zijn All Time High bereiken?

 

Bitcoin nieuws

Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe
‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop ‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop
De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin? De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten