Bitcoin

Institutie ‘Guggenheim Partners’ gaat $500 miljoen in Bitcoin investeren

Het bedrijf dat $275 miljard waard is heeft een aanvraag ingediend om meer dan $500 miljoen te investeren in het Bitcoin fonds van Grayscale.


Volgende bedrijf die in de Bitcoin gaat investeren

Een SEC aanvraag geeft aan dat er weer een Wall Street instelling in Bitcoin gaat investeren. Deze instelling zal één van de grootste tot nu toe zijn. Het gaat namelijk om de financiële dienstverlener Guggenheim Partners dat meer dan $275 miljard waard is.

De aanvraag van Guggenheim gaat over het ‘Macro Opportunities-fonds’. Hiermee zal het bedrijf straks in staat zijn om in Grayscales BTC trust te investeren.

“Het Guggenheim Macro Opportunities Fund kan na de aanvraag indirect beleggen in de Bitcoin door tot 10% van zijn intrinsieke waarde te beleggen in de Grayscale Bitcoin Trust.”

Volgens het onafhankelijke ratingbureau Morningstar heeft het Guggenheim Macro Opportunities fonds momenteel $5,3 miljard aan vermogen. Als het fonds 10% in Bitcoin zou investeren, zou het $500 miljoen aan BTC bezitten.

De aanvraag vermeldt ook een lange lijst van potentiële beleggersrisico’s die verband houden met crypto valuta’s. Hier wordt naar verwezen als “digitale assets die zijn ontworpen om als ruilmiddel te fungeren. De risico’s zijn onder meer het ontbreken van regelgeving voor het wisselen van crypto valuta’s en de historische premie van de GBTC ten opzichte van de intrinsieke waarde. Daarnaast is er ook de onzekerheid over de belastingwetten en -voorschriften.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Steeds meer instituties kopen Bitcoin

De stap van Guggenheim lijkt deel uit te maken van een reeks investeringen die duidt op een toegenomen acceptatie van de Bitcoin door grote financiële instellingen. In augustus kocht business intelligence bedrijf Microstrategy bijna 40.000 Bitcoin. Ook kocht de financiële dienstverlener Square, Inc in oktober $50 miljoen aan Bitcoins.

Er komen op dit moment razendsnel grote institutionele beleggers bij die grote hoeveelheden geld in BTC investeren. Dit drijft de koopdruk en daarmee de prijs flink op.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin hard onderuit, maar er is hoop
Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin blijft dominant: slechts 6 altcoins presteren beter dit jaar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?