Bitcoin prijs, Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin kan een lange consolidatie fase ingaan

Bitcoin verhandelt de afgelopen dagen zijdelings. De grootste digitale valuta worstelt om een opwaarts momentum op te bouwen omdat kopers de koers niet boven de $9000 grens weten te houden.

Er zijn een paar belangrijke weerstandsniveaus net boven de huidige prijs van BTC die moeten worden overwonnen als we de komende dagen een verder opwaarts momentum willen zien.

Het blijft onduidelijk of deze niveaus binnenkort zullen worden verbroken, aangezien verschillende analisten verwachten dat Bitcoin de rest van het jaar kan consolideren voordat hij aan een nieuwe opwaartse trend begint.


Belangrijke weerstandszones

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $8.910. Dat is ongeveer het niveau waarop de munt de afgelopen dagen consolideerde.

Deze recente periode van zijwaartse handel komt nadat de $9.200 weerstand opnieuw werd afgewezen. Deze grens lijkt een enorm sterk weerstandsniveau te zijn die niet zomaar overtroffen wordt.

Als investeerders dit niveau kunnen doorbreken bevindt de volgende belangrijke weerstand zich rond de $9.500. Als BTC hier weer afkaatst zou dit een zeer nadelig effect kunnen hebben op de koers.

De vraag is nu dus of BTC de $9.200 weerstand gaan breken en opnieuw de $9.500 gaan testen, of dat de koers verder terug zakt.


Wanneer komt de volgende bull run?

De stabiele prijsperiode kan mogelijk een lange tijd aanhouden. Een bekende analist legde onlangs uit dat Bitcoin vast zit in een pennant formatie die een lange tijd kan aanhouden.

“Ik denk niet dat BTC de geschetste diagonale weerstand tot eind dit jaar zal doorbreken.” vertelt de analist.

Omdat Bitcoin zich momenteel aan de bovenkant van het patroon bevindt, is het technisch gezien onwaarschijnlijk dat we op korte termijn een sterke prijsstijging gaan zien.

De uiteindelijke doorbraak boven dit belangrijke weerstandsniveau kan op lange termijn tot stand komen en dit kan de volgende bull run veroorzaken. Ondanks dat de korte termijn grafiek niet veel positieve tekenen laat zien bestaat er een kans dat de Bitcoin koers toch snel gaat stijgen. Over slechts 7 dagen vindt namelijk één van de belangrijkste fundamentele evenementen plaats. Dit zou mogelijk een grote prijsstijging kunnen veroorzaken, ook op korte termijn.

 

Bitcoin nieuws

President El Salvador bezoekt Elon Musk: werd Bitcoin besproken?
Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom