Bitcoin koers stijgt, bull markt
Bitcoin

Bitcoin kan naar $40.000 schieten bij ETF-goedkeuring

Na de indrukwekkende prijsstijgingen van vorige week vertoont de cryptomarkt nu wat stabiliteit. Ondanks een daling op woensdag, heeft Bitcoin (BTC) zich hersteld en behoudt het een niveau boven de $30.000 op donderdag.

De waarde van Bitcoin zakte even tot onder de $30.000 op woensdag, maar maakte op donderdag een comeback, met een stijging naar $30.500. Hoewel deze waarde nog steeds ongeveer $900 onder het jaarlijkse hoogtepunt van $31.300 ligt, illustreert het de veerkracht van Bitcoin. Het hoogtepunt van dit jaar werd bereikt naar aanleiding van de inspanningen van BlackRock en andere grote financiële bedrijven om Bitcoin-spot-ETF’s op te zetten.

Waarom stijgt de cryptomarkt de afgelopen weken?

Edward Moya, een andere senior analist bij OANDA, is van mening dat een groot deel van de recente prijsstijging te danken is aan de marktverwachting dat een Bitcoin-spot-ETF, of het nu van BlackRock, ARK Invest of een andere firma is, voor het einde van de zomer zal worden goedgekeurd. Moya zei:

“Het aanvankelijke weerstand komt van het niveau van $34.000. Als we een Bitcoin ETF-goedkeuring zien, zou het momentum van de rally kunnen oplopen tot het niveau van $40.000.”

Vooruitzichten Bitcoin: een sterke maandafsluiting

Bitcoin lijkt een sterke maand af te sluiten, met een stijging van meer dan 12%. Dit komt na twee enigszins pessimistische maanden voor ‘s werelds grootste cryptocurrency. De wat matige prestaties van altcoins, gecombineerd met de euforie rond de Bitcoin ETF’s, hebben bijgedragen aan een grotere dominantie van Bitcoin in de cryptomarkt, voor het eerst sinds april 2021 boven de 52%.

BTC dominantie
BTC dominantie 4 uur per candle – Bron: TradingView

Conclusie

Na een week van indrukwekkende prijsstijgingen, heeft de cryptomarkt een zekere mate van stabiliteit aangetoond. Bitcoin (BTC), ondanks een dip onder de $30.000 op woensdag, heeft zich veerkrachtig getoond door zich te herstellen en zijn waarde boven de $30.000 op donderdag te handhaven.

De recente opmars van Bitcoin en de bredere cryptomarkt lijken grotendeels te worden aangedreven door speculatie en optimisme rond de mogelijke goedkeuring van Bitcoin-spot-ETF’s door prominente financiële bedrijven zoals BlackRock en ARK Invest. Deze positieve marktsentimenten hebben het potentieel om de prijs van Bitcoin nog verder te verhogen, mogelijk tot een niveau van $40.000 bij goedkeuring van een Bitcoin ETF, volgens analist Edward Moya van OANDA.

Daarnaast sluit Bitcoin deze maand sterk af met een stijging van meer dan 12%, na twee relatief pessimistische maanden. Dit, in combinatie met de minder dan optimale prestaties van alternatieve cryptocurrencies (altcoins) en de opwinding rond Bitcoin ETF’s, heeft bijgedragen aan een toename van Bitcoin’s dominantie in de cryptomarkt, die voor het eerst sinds april 2021 boven de 52% is uitgekomen.

Kortom, de veerkracht van Bitcoin te midden van marktfluctuaties en de toenemende dominantie in de cryptomarkt, ondersteund door positieve marktverwachtingen rond Bitcoin-spot-ETF’s, duiden op een potentieel sterke vooruitgang voor deze toonaangevende cryptocurrency.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoins kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December