crypto stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers aan de vooravond van een ‘super bull rally’? Analist deelt positieve grafiek

De maand augustus is vooralsnog allesbehalve een pretje geweest voor Bitcoin (BTC). De in maart gevestigde all-time high van bijna $74.000 is ver buiten zicht geraakt, wat bij velen het vertrouwen in de komst van de langverwachte bullmarkt heeft aangetast .

Crypto-analist Trader Tardigrade ziet echter grote overeenkomsten met 2016, vlak voordat Bitcoin met duizenden procenten de lucht in schoot, en verwacht een soortgelijke ‘super bull rally’.

Bitcoin daalt onder belangrijke steun

Trader Tardigrade, een vooraanstaande analist met meer dan 53 duizend volgers op socialmediaplatform X, bracht gisteren wat hoop naar de cryptomarkt. Volgens hem is de recente crash van afgelopen maandag het laatste puzzelstukje om de vergelijking met Bitcoin’s prijsactie tussen 2013 en 2017 compleet te maken.

Zoals afgebeeld op de koersgrafiek van Trader Tardigrade is Bitcoin, alsmede het bloedbad van afgelopen maandag, onder de steun gedoken die afstamt uit de vorige bullmarkt. In 2016 maakte BTC een soortgelijke dip mee onder de steun die werd gevormd in 2013-2014. 

Destijds werd de maand echter keurig boven de trendlijn afgesloten, waardoor er slechts een wick onder de lijn te zien is. Hoewel het nu nog een lange weg te gaan is voordat augustus ten einde komt, staat Bitcoin dankzij zijn indrukwekkende herstel van de afgelopen dag alweer boven de steun rond de $55.000. Mocht Bitcoin de maand hierboven weten te sluiten, ligt de weg vrij volgens de Trader Tardigrade voor opnieuw een grootse bullmarkt.

BTC bullmarkt vanaf september?

Hoewel de Bitcoin koers overeenkomsten vertoont met eerdere cycli, betekent dit natuurlijk niet dat dit patroon zich de komende maanden zal herhalen. Er is überhaupt geen garantie dat Bitcoin een nieuwe bullmarkt zal ervaren, net zoals niets met zekerheid te voorspellen is in de financiële markten. Velen in de crypto-wereld anticiperen hierop omdat de befaamde Bitcoin halving in het verleden iedere keer gevolgd werd door een explosieve opwaartse trend.

Veel crypto-analisten denken echter dat de verlaagde toevoer van nieuwe bitcoins, volgens de bekende vraag-aanbod theorie, opnieuw de Bitcoin koers ten goede zal komen. 

Hoewel de Bitcoin koers al maanden geen vuurwerk heeft laten zien, lijkt dit vooralsnog weinig reden tot zorg te zijn. In voorgaande cycli duurde het namelijk ook meerdere maanden voordat de bullmarkt na de halving losbarstte.

Crypto-analist Rekt Capital heeft op basis van historische prijsdata al maanden het vizier gericht op september als de maand waarin de grote opmars nieuw leven wordt ingeblazen. Zal de geschiedenis in herhaling treden?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: het is nog te vroeg voor optimisme over Bitcoin
BlackRock’s Bitcoin ETF haalt voor het eerst in 3 weken weer kapitaal binnen
Bitcoin koers op het punt van explosieve stijging: Woensdag cruciaal volgens Bitwise
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten