Bitcoin prijs stijgt, Bitcoin bullrun
Bitcoin

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk

Bitcoin (BTC) is op weg om zijn beste week in tijden neer te zetten. De Bitcoin koers staat momenteel bijna 10% hoger dan aan het begin van de week, wat een hoop hernieuwd optimisme tot de cryptomarkt heeft gebracht.

Met nog slechts een halve dag te gaan lijkt Bitcoin de huidige week boven belangrijke prijslevels te gaan sluiten, waardoor menig crypto-analist positief is voor wat ons de komende tijd te wachten staat.

BTC koers herpakt zich na Amerikaanse inflatiecijfers

Op de eerste dag van de week stond de Bitcoin koers er nog compleet anders voor dan nu. De week werd enkele honderden dollars boven het kritieke steunniveau van $61.000 ingeluid, en op maandag dook de koers zelfs nog enkele uren onder dit belangrijke prijslevel.

Op woensdag begon de koers in aanloop naar de publicatie van nieuwe Amerikaanse inflatiecijfers met een opwaartse mars. Nadat de data werd onthuld, schoot de koers direct hard de lucht in.

Voor het eerst in maanden was de nieuwe inflatiedata geen teleurstelling. De jaarlijkse consumentenprijsindex is geheel volgens verwachting met 3,4% gestegen. Maand-op-maand werden de verwachtingen zelfs overtroffen: de inflatie kwam op 0,3% uit in tegenstelling tot de verwachte 0,4%. 

Dankzij de gunstige cijfers schoot de Bitcoin koers met duizenden dollars de lucht in. In de avond werd voor het eerst in weken weer de 66.000 dollar gepasseerd.

Bitcoin koers op weg naar nieuw record?

Op het moment van schrijven komt de BTC koers zelfs boven de 67.000 dollar uit. Met nog slechts een halve dag te gaan voordat de wekelijkse candle sluit, ziet het er uitstekend uit voor het decentrale activum.

De BTC koers is namelijk weer tot boven zijn 10-weekse voortschrijdende gemiddelde uitgestegen, wat in het verleden tot sterke opwaartse bewegingen heeft geleid. De moving average ligt vlak onder de 67.000 dollar, en dus blijft het spannend of bitcoin de huidige week boven dit gemiddelde zal sluiten.

De bekende crypto-analist Titan of Crypto liet op socialmediaplatform X weten zijn vizier te hebben gericht op een prijs van 65.400 dollar. Hij informeerde zijn ruim 76 duizend volgers dat ‘’vuurwerk op komst is’’ wanneer de wekelijkse candle boven dit niveau kan sluiten.

Een cruciale weerstandszone tussen $68.000 en $70.000 vormt het laatste hindernis voor BTC om de all-time high van bijna $74.000 te testen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Tot hoever kan de Bitcoin koers dalen?
Coatue Management investeert $150 miljoen in Bitcoin-Miner Hut 8 Corp
Bitcoin-handelaren verliezen godsvermogen dankzij nieuwe crash
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Bitcoin maakt zich klaar voor ‘bananen-zone’
Crypto analist legt uit: Dit is wanneer de Bitcoin koers weer gaat stijgen