Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers bereikt belangrijk punt in de grafiek

Het bijzondere aan Bitcoin is dat dankzij de technologie de meest transparante asset ter wereld is. De blockchain maakt het mogelijk om het gedrag van investeerders tot in detail te analyseren. Het enige manco aan die vorm van analyse is dat we daarin de aan- en verkopen op de beursplatformen niet kunnen meenemen, omdat dit niet openbaar zijn.

Belangrijk prijsniveau

We zijn het jaar 2023 begonnen met een paar explosieve koersstijgingen van Bitcoin en dat zorgt ervoor dat het sentiment eindelijk weer de goede kant opvalt. Natuurlijk is het belangrijk om niet te vroeg te juichen en om nu al te zeggen dat we aan de start van een nieuwe bullmarkt staan lijkt wat voorbarig. De onderstaande grafiek laat zien dat we momenteel richting een paar belangrijke weerstandsniveaus toe bewegen.

whalemap van Bitcoin whales newsbit

Wat je in de grafiek ziet zijn de gemiddelde aankoopprijzen van verschillende typen investeerders. Het gaat om de zogenaamde Realised Price per adres. De grafiek is er eentje van de jongens en meisjes van Whalemap, die veel inzicht biedt in hoe de verschillende groepen van beleggers binnen Bitcoin er momenteel voorstaan.

De onderste lijn is de gemiddelde inkoopprijs van wallets met 10 tot 100 Bitcoin, welke momenteel op ongeveer 12.000 dollar ligt. Interessanter zijn de drie lijnen daar net boven, die allemaal tussen de 21.500 en 22.000 dollar liggen. De kans is aanwezig dat dit een lastige barrière wordt voor Bitcoin om te doorbreken.

Waarom is dit een lastige barrière?

Dit betreft de gemiddelde inkoopkoers van een hoop beleggers, die wellicht hun kans schoon zien om rond dit prijspunt zonder verlies uit te stappen. Het zit enorm in de psychologie van de mens om op dat soort momenten te willen verkopen na een lastige periode. “Als ik mijn inleg eruit kan halen, dan stap ik uit.” Is een zin die we maar al te vaak horen in de financiële wereld.

Dat punt is inmiddels bereikt, dus wat dat betreft wordt het interessant om te zien hoe Bitcoin omgaat met deze weerstandslijnen. Ook opvallend aan de grafiek is dat de onderste groene lijn tot in het begin der tijden functioneerde als een belangrijk steunpunt voor Bitcoin. Op de een of andere manier slagen mensen met 10 tot 100 Bitcoin erin om altijd de bodem van de markt aan te wijzen.

Bitcoin nieuws

Miljardair adviseert ondernemers te investeren in Bitcoin
Palihapitiya: ‘Federal Reserve had rente met 0,50 procent moeten verhogen’
Populaire analist: ‘Bitcoin kan nieuwe bullmarkt ingaan’
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin