inflatie
Beurs, Bitcoin

Bitcoin koers crasht te midden van economische onzekerheid

De Bitcoin koers beleeft vandaag een scherpe daling, mede door bredere economische onzekerheden in de Verenigde Staten.

Zojuist zijn belangrijke cijfers uit de Verenigde Staten bekendgemaakt. Het aantal werkloosheidsclaims voor de week eindigend op 27 juli steeg tot 249.000, terwijl er slechts 235.000 werd verwacht.

Daarnaast wijst een zwakke ISM-productie-index van 46,8 op een verslechtering van de economische situatie in het land. Deze ontwikkelingen hebben negatieve effecten gehad op zowel de cryptomarkt als de financiële markten, wat tot brede zorgen onder beleggers leidt.

Huilen of lachen?

“De economische gegevens blijven wijzen op een recessie deze ochtend,” zei Chris Rupkey, hoofdeconoom bij FWDBONDS.

“De aandelenmarkt weet niet of ze moet lachen of huilen omdat hoewel er drie renteverlagingen van de Fed dit jaar mogelijk zijn en de 10-jaars obligatierendementen onder de 4,00% dalen, de wind van recessie hard aankomt.”

Cryptomarkt kleurt donkerrood

Na de bekendmaking van de recente economische cijfers is de cryptomarkt fors gedaald. De koers van Bitcoin zakte met 5%, terwijl Ethereum een daling van 5,4% liet zien. XRP werd nog harder getroffen en verloor maar liefst 10% van zijn waarde in één dag. Deze verliezen weerspiegelen de brede zorgen in de markt over een mogelijke recessie en de algemene economische onzekerheid.

Aandelenmarkten gaan hard onderuit

Naast de cryptomarkt reageerden ook de aandelenmarkten over het algemeen negatief. Terwijl bedrijven zoals Meta Platforms een stijging van 5,5% boekten dankzij positieve kwartaalresultaten, zagen andere bedrijven zoals Arm Holdings en Moderna aanzienlijke verliezen van respectievelijk 15% en 19%. Deze dalingen waren het gevolg van zwakke vooruitzichten en tegenvallende omzetverwachtingen.

De dalingen in de aandelenmarkt werden verder versterkt door de bredere economische zorgen en de mogelijke beleidsveranderingen van de Federal Reserve. Na het bekendmaken van de cijfers is de S&P500 bijvoorbeeld met zo’n 1 procent gedaald. Ook de AEX heeft het zwaar en boekt een verlies van 1,47%.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt