crash
Bitcoin, Ethereum

Bitcoin koers daalt 17%, Ethereum verliest 23% – cryptomarkt in vrije val

De nieuwe week is vuurrood van start gegaan op de cryptomarkt. Bitcoin (BTC) is met maar liefst 17% gedaald tot zijn laagste prijs sinds februari van onder de $50.000. Het is een daling van ongekend formaat maar in vergelijking met de rest van de markt valt het nog mee.

Ethereum (ETH) is namelijk met maar liefst 22% gedaald, en bij verschillende grote altcoins lopen de verliezen zelfs op tot 30%. Het is een waar slagveld op de cryptomarkt, overspoeld door paniek en angst als gevolg van een opeenstapeling van factoren, waaronder de gigantische crash op de Japanse aandelenmarkt.

Bitcoin crasht 17%, duikt onder $50.000

De Bitcoin koers heeft een buitengewoon zware week doorgemaakt, maar vannacht bereikte de ellende een absoluut dieptepunt. Vorige week maandag kuste de Bitcoin koers nog de magische grens van $70.000, maar gisteren leek Bitcoin op weg om de week rond de $60.000 af te sluiten.

Aan het eind van de middag zakte de koers echter door dit cruciale level heen, wat het startschot bleek te zijn voor een pijnlijke crash. In de avond incasseerde Bitcoin zijn eerste ronde aan klappen, met een koersdaling tot een dieptepunt van vlak boven de $57.000.

Na een herstel tot voorbij $59.000 is de koers vannacht als pudding in elkaar gestort. In minder dan een uur tijd crashte Bitcoin vanuit zijn eerdere dieptepunt tot onder de $54.000. Vanmorgen vroeg is Bitcoin zelfs nóg verder afgegleden tot zijn cruciale steun van $50.000. Mocht ook dit level verloren raken, dan ligt een verder bloedbad richting $42.000 op de loer.

Altcoinmarkt verliest 20% -30%

De rest van de cryptomarkt is nog vele malen harder getroffen, waardoor BTC een groter deel van de markt heeft opgeslokt. De BTC dominantie is nu op zijn hoogste niveau sinds april 2021 van boven de 57%.

Er zijn maar weinig altcoins die minder hard zijn gedaald dan Bitcoin. Ethereum is als ‘s werelds grootste altcoin met maar liefst 24,10% onderuit gegaan. Het heeft de koers op zijn laagste niveau sinds januari gebracht van $2.200.

Andere top 10 altcoins hebben tussen de 15% en 20% van hun waarde verloren. Zo is solana (SOL) met 20,79% gedaald, ripple (XRP) met 19,36% en cardano (ADA) met 20,36%.

Hieronder de grootste dalers binnen de bredere top 100 cryptomunten:

  • Bittensor (TAO): -30,67%
  • Render (RENDER): -29,79%
  • Ethereum Name Service (ENS): -28,08%
  • Dogwifhat (WIF): -28,23%
  • Chainlink (LINK): -27,60%

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt