BTC Crash
Bitcoin

Bitcoin koers daalt met 4% – maar waarom?

De Bitcoin koers daalde gisteren plotseling met enkele duizenden dollars en staat momenteel 4,65% lager dan 24 uur geleden. Daarmee komt Bitcoin binnen op 66.500 dollar en lijkt er van een all-time high geen sprake meer.

Waarom daalt de Bitcoin koers?

Gisteren was het nog hosanna en hadden mensen het stiekem alweer over een nieuwe all-time high voor Bitcoin. Van die all-time high zijn we nu behoorlijk ver verwijderd. Bitcoin moet echt weer even herstellen om dat soort gesprekken weer tot leven te wekken.

Maar waarom daalde Bitcoin? Een mogelijke uitleg voor de koersdalingen is dat de Bitcoin koers vanaf 5 juli extreem is gestegen en dat we even op adem moeten komen.

Vanaf de bodem van 5 juli van 53.500 dollar is de Bitcoin koers zelfs op dit niveau met bijna 13.000 dollar gestegen; in een periode van iets meer dan drie weken.

Wat dat betreft is het niet vreemd dat we even een correctie zien, ook om te testen of bepaalde steunpunten nu daadwerkelijk een steun zijn voor Bitcoin. Wat dat betreft is het belangrijk dat we tussen de 60.000 en 64.000 dollar in ieder geval steun gaan vinden met Bitcoin.

Andere redenen voor de daling van Bitcoin

Een andere mogelijke verklaring is dat ook de traditionele financiële markten de laatste tijd in een moeilijkere periode zitten. Nvidia, het lievelingetje op het gebied van AI, doet het de laatste weken ook wat minder.

Vanaf de all-time high van 140 dollar is Nvidia redelijk ver gedaald. De daling van 140 dollar naar de huidige 111 dollar is bijna vergelijkbaar met de koersval die Bitcoin vanaf zijn all-time high maakte.

Wat dat betreft lijkt het alsof de bullmarkt even wat power is verloren, wat natuurlijk helemaal niet erg is. Geen enkele markt kan alleen maar in een rechte lijn omhoog bewegen.

Als laatste kan de Bitcoin koers gedaald zijn vanwege de Amerikaanse overheid, die gisteren plotseling voor 2 miljard dollar aan Bitcoin verplaatste.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: het is nog te vroeg voor optimisme over Bitcoin
BlackRock’s Bitcoin ETF haalt voor het eerst in 3 weken weer kapitaal binnen
Bitcoin koers op het punt van explosieve stijging: Woensdag cruciaal volgens Bitwise
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten