Bitcoin crash, Bitcoin daalt
Bitcoin

Bitcoin koers daalt 4,5% tot onder $57.000 – Wat is er aan de hand?

De Bitcoin koers is met meerdere procenten gedaald over de afgelopen 24 uur en handelt momenteel op 56.600 dollar, terwijl Amerikaanse aandelen en de Aziatische aandelenmarkt ook hard dalen.

Volgens Peter Chung van Presto Research zijn de dalingen vooral het gevolg van zwakke macro-economische data uit de Verenigde Staten.

Zwakke economische data uit Amerika

Die zwakke data kwam in de vorm van de ISM Manufacturing Index, die binnenkwam op 47,2 punten. Dat markeerde een stijging van 0,4 punten ten opzichte van juli, maar was nog steeds 0,3 punten lager dan verwacht.

Afgaande op de algemene trend van deze gezondheidsindicator voor de Amerikaanse industrie is er nog niet veel aan de hand. Er lijkt niet direct sprake van ellende, al geeft een score van onder de 50 punten wel aan dat er sprake is van contractie (krimp) voor de industrie.

Daardoor viel de Bitcoin koers dus met 4% over de afgelopen 24 uur. Dat is behoorlijk, maar valt mee als je het vergelijkt met de daling van 17% die we op 5 augustus zagen.

Peter Chung zegt dat ook: “Over het algemeen is de daling van 4% behoorlijk beperkt als je kijkt naar de mate van dalingen in de traditionele financiële markten.”

Nvidia verliest 9,5%

Als we bijvoorbeeld naar het grote Nvidia kijken in de Verenigde Staten, dan zien we daar een verlies van 9,5% op de borden staan. Daar kan zelfs Bitcoin niet aan tippen en dat is bijzonder.

Meestal zien we immers dat Bitcoin het veel slechter doet dan aandelen als er sprake is van een rode dag. Nu is dat niet het geval en zijn de dalingen van Bitcoin dus minder heftig dan die op de aandelenmarkten.

De komende dagen lijken cruciaal te worden voor Bitcoin en de rest van de markt. Dan krijgen we namelijk een bak aan nieuwe data over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Als die meevalt en niet richting een recessie wijst, dan zou dat goed nieuws zijn voor de financiële markten.

Er komen immers renteverlagingen aan en als die gepaard gaan met een gezonde economie, dan is dat in theorie bullish. Komt er een recessie? Dan is het nog maar de vraag wat we aan de renteverlagingen hebben.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt