Bitcoin crash, daalt
Bitcoin

Bitcoin koers daalt – Dit is wanneer BTC weer zal stijgen

Na een opvallende rally in de laatste maanden van 2023, toont Bitcoin (BTC) nu tekenen van afkoeling. Sinds oktober klom de grootste cryptocurrency hoger en hoger in prijs en bereikte zelfs in januari een koers van bijna $48.500.

Echter, met de recente daling van de prijs en afnemende hype rondom de Bitcoin Spot Exchange Traded Fund (ETF), lijkt een afvlakking van de koers in het verschiet te liggen. Analisten voorspellen dat de volgende grote opwaartse beweging, of bull rally, voornamelijk zal worden aangedreven door de aanstaande Bitcoin halving in april van dit jaar.

De impact van de aanstaande Bitcoin Halving op de cryptomarkt

Tijdens de aanstaande halving van het Bitcoin-netwerk zal de beloning voor het minen van een blok halveren. Momenteel ontvangen miners 6.125 BTC voor elk succesvol gemined blok dat aan de blockchain wordt toegevoegd, maar na de halving zal dit teruggebracht worden tot 3.0625 BTC. Deze halving is gepland voor april van dit jaar, wat het tot een belangrijk moment maakt voor de cryptomunt.

Analisten beschouwen deze gebeurtenis als een bullish signaal. Door de vermindering van de beloning zullen miners minder Bitcoin ontvangen, wat bijdraagt aan de schaarste van de munt en hun vermogen om grote hoeveelheden te verkopen verkleint. Aangezien miners een van de grootste verkopers van BTC zijn, vanwege de financiering van hun kostbare operaties zoals energiekosten en elektrische apparatuur, wordt deze reductie als significant gezien. Historisch gezien is er een sterke correlatie waargenomen tussen de halving en een stijging van de Bitcoin-prijs.

Bitcoin ETF op de lange termijn goed voor BTC koers

Er heeft een aanzienlijke instroom van fondsen plaatsgevonden als gevolg van de lancering van de Exchange Traded Fund (ETF) vorige week. Op de eerste dag werd er een netto-instroom van $600 miljoen geregistreerd, wat gezien wordt als een bullish signaal voor het netwerk. De Nederlandse crypto-analist Michael van de Poppe ziet dit als een positief teken dat de ETF’s op lange termijn aanzienlijk kapitaal naar de cryptomarkt kunnen brengen.

Hoewel de introductie van nieuwe Spot ETF’s potentieel veel kapitaal naar de markt kan trekken op de lange termijn, richten analisten en investeerders zich op de korte termijn voornamelijk op de aanstaande Bitcoin halving als het startpunt voor de volgende bull rally.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Cryptogebruiker wil Bitcoin-vlag op Mount Everest plaatsen
Handelslegende voorspelt Bitcoin koers van $400.000
Aandeel Bitcoin miner Marathon Digital steeg 376% in 1 jaar
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen