Bitcoin mining
Bitcoin

Bitcoin koers daalt door verkopende miners

De hashprijs van Bitcoin is een cruciale indicator om de omzetten van miners te meten. Die hashprijs ligt nu op het laagste niveau ooit en dat verklaart waarom Bitcoin miners nu onder druk staan en moeten verkopen.

Hashprijs Bitcoin laatste 12 maanden. Bron: Hashrate Index

Survival Games voor de miners

Als we Adam Ortolf van Bitcoin miner Upstream Data mogen geloven, dan zijn de “survival games” begonnen voor de Bitcoin miners. “Tot nu toe lijkt het erop alsof de hashing power van Bitcoin van een klif is gevallen tijdens dit difficulty tijdperk”, aldus Ortolf, die gelooft dat miners momenteel “serieuze pijn” voelen.

Zoals je kunt zien lag de hashrate 30 dagen geleden nog op 596,97 EH/s en gaat het nu nog om 490,36 EH/s. Dat betekent dat een groot deel van de miners hun machines moest uitzetten tegen de huidige koersen.

Dat kan ook betekenen dat veel miners geforceerd op de verkoopknop drukken en hun Bitcoin in de verkoop moesten gooien. Hoe dan ook is dit geen goede ontwikkeling voor Bitcoin en is het te hopen dat we binnenkort op een bodem komen, zowel met de koers als de pijn voor de miners.

Bitcoin met 17% omlaag in juni

Vanaf de piek in juni is de Bitcoin koers al ongeveer 17% gedaald. Dat is nog niet zo extreem als tijdens vorige bullmarkten, maar het is wel zorgelijk dat Bitcoin niet voorbij de zone van 71.000 tot 72.000 dollar kan komen.

Steeds als de Bitcoin koers in dat gebied komt, duurt het niet lang voordat we als een baksteen omlaag vallen. Zo ook nu weer. Op vrijdag 7 juni kwam de Bitcoin koers nog ruim boven de 71.000 dollar binnen.

Nu zijn we nog gene drie weken verder en heeft de Bitcoin koers het niveau van 58.800 dollar gekust. Gelukkig sprongen we daarna omhoog en leek er sprake van een lokale bodem, maar dat moeten we de komende uren/dagen nog maar zien.

Het kan zomaar zijn dat we vanaf hier nog verder dalen en dan moeten de Bitcoin miners nog meer verkopen om te overleven.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin herwint dominantie terwijl interesse in Runes sterk afneemt
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers
Bitcoin ETF’s zien instromen kelderen, maar positieve reeks blijft intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers