Bitcoin prijs stijgt, Bitcoin bullrun
Bitcoin

Bitcoin koers explodeert plotseling naar 28.500 dollar

De Bitcoin koers explodeerde zojuist naar de 28.500 dollar, nadat we vannacht nog rond de koers van 27.000 dollar bivakkeerden. Met die koers bereikt Bitcoin het hoogste niveau in vijf dagen tijd en daarmee is het optimisme natuurlijk meteen terug. Met de abrupte opleving van de koersen werden een aantal handelaren met shortposities hardhandig geliquideerd en uit hun posities geblazen.

Bitcoin blaast shorts omver

Op het moment van schrijven zijn er voor vandaag al 20 miljoen dollar aan shorts geliquideerd en als de koers op deze manier doorzet, dan kan dat getal nog flink oplopen. Skew is een analist die zich specialiseert op dit soort data en die constateert ook dat we momenteel weer een hoop vuurwerk zien.

“Het lijkt erop dat de vorige bounce hevig werd geshort en die shorts zijn zojuist uit de boeken geblazen”, zo laat hij in zijn commentaar weten.

Als een handelaar een shortpositie op Bitcoin opent, dan leent hij in feite Bitcoin, om die vervolgens te verkopen en op een later moment terug te leveren.

Zodra de koers begint te stijgen komen dit soort handelaren in de problemen en moeten ze de Bitcoin voor meer geld terugkopen. Als dat een zekere grens bereikt, dan kan het zijn dat er veel shortposities tegelijkertijd geliquideerd worden en we een short squeeze krijgen. Dat lijkt met deze koersexplosie weer het geval.

Serieuze weerstand

Inmiddels is Bitcoin er dus in geslaagd om de koers van 28.500 dollar aan te tikken, maar dat betekent niet dat de weg naar de koers van 30.000 dollar nu helemaal open ligt. Als we Skew mogen geloven, dan is er een serieuze hoeveelheid koopkracht nodig om de hordes die momenteel in de orderboeken staan te overwinnen.

“Er is staan veel verkooporders klaar tussen de 28.000 en 30.000 dollar. Er is een behoorlijke hoeveelheid koopkracht nodig om hier doorheen te duwen”, aldus Skew.

Overigens moeten we ook weer niet teveel waarde hechten aan de orderboeken. Het is immers mogelijk om veel orders in de boeken te zetten en die vervolgens weer uit het orderboek te halen zodra de koers in de buurt komt. Daarnaast is het Bitcoin in het verleden regelmatig gelukt om door dit soort verkoopmuren heen te eten.

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s maken rampzalige week compleet met forse uitstroom
De crypto markt blijft achter op de aandelenmarkt in het 2e kwartaal van 2024
Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken