bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers stijgt explosief en nadert $69.000

Bitcoin is de week sterk geëindigd met een stijging van ruim 10%. Op het moment van schrijven klokt de Bitcoin koers binnen op bijna 68.000 dollar. Uiteindelijk ging het voor afgelopen week om een stijging van 10,4% en voor de maand juli om 6,6%.

Maandelijkse rendementen van Bitcoin. Bron: CoinGlass

Analisten zijn optimistisch

Na de stijgingen van Bitcoin zijn veel analisten extreem bullish over de digitale munt. Onder hen ook Benjamin Cowen, die hoopt dat het 20-weekse bewegende gemiddelde op 65.650 dollar nu als een belangrijke steun kan fungeren.

“Extreem explosieve beweging door Bitcoin vanaf de lagere trendlijn boven de bull market support band“, aldus Benjamin Cowen.

Bitcoin en zijn bull market support band. Bron: Twitter/Benjamin Cowen

Zijn collega-analist Rekt Capital focust ondertussen op de relatieve onbelangrijkheid van de correctie die Bitcoin maakte sinds de all-time high van maart.

Verder is hier volgens de analist sprake van een “fenomenale hertest” van de oude all-time high van 2021 als steun. “Bitcoin heeft deze cruciale regio succesvol als nieuwe steun getest voor vijf achtereenvolgende maanden.”

De hebzucht is terug

Het nieuws is niet alleen maar positief, want met de stijgingen is het sentiment op de markt ook meteen weer behoorlijk hebzuchtig. Althans, als we de Fear & Greed Index mogen geloven.

Die geeft op dit moment alweer een score van 70/100 af en staat daarmee op een score van “hebzucht.” Als we vanaf hier nog iets verder stijgen, dan kan er zomaar weer sprake zijn van “extreme hebzucht” en dat zijn vaak momenten dat Bitcoin rond een lokale top zit.

Bitcoin Fear & Greed Index. Bron: alternative.me

Om die reden is het ook belangrijk dat stijgingen rustig opbouwen. De afgelopen dagen ging het extreem snel en dan zie je vaak dat mensen ook heel snel weer hebzuchtig worden.

Dat neemt natuurlijk niet weg dat de stijgingen nog langer kunnen doorzetten, maar zekerheid bestaat daarin helaas niet. De komende dagen moeten uitwijzen of Bitcoin het in zich heeft om vanaf hier nog verder te stijgen en mogelijk een all-time high te bereiken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?