Bitcoin crash
Bitcoin

‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’

Iedereen kijkt vol verwachting uit naar de volgende halving van Bitcoin, die voor 20 april op het programma staat. Op dat moment halveert de blokbeloning voor de miners van 6,25 naar 3,125 Bitcoin en halveert daarmee ook de inflatie van Bitcoin.

Hoewel dat op het eerste gezicht bullish lijkt, verwachten de analisten van Steno Research een “buy the rumor, sell the news” koersreactie van Bitcoin.

Halving: buy the rumor, sell the news?

Mochten de analisten van Steno Research gelijk krijgen, dan zou dat betekenen dat we na de halving gaan corrigeren.

Het stukje “buy the rumor” betekent in feite dat mensen in aanloop naar een gebeurtenis inkopen, waardoor de koers dan al aan zijn stijgingen begint. Vervolgens is er sprake van “sell the news” als de koers daalt op het moment dat de gebeurtenis daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

Volgens Steno Research is er kans op een herhaling van 2016. In dat jaar was er na de halving nog vier maanden sprake van verkoopdruk.

De eerste 90 dagen na de halving zou de koers van Bitcoin volgens Steno Research weleens onder de halving-prijs terecht kunnen komen.

Waar ze dat precies op baseren is niet helemaal duidelijk. Het blijft nu eenmaal lastig om op basis van een stukje geschiedenis voorspellingen te doen voor de toekomst.

Miners maken flinke winsten

De miners hoeven zich op dit moment weinig zorgen te maken over de halving, zo claimen de analisten van CryptoQuant.

Op dit moment liggen de beloningen voor de miners op hun hoogste niveau ooit, omdat de Bitcoin koers in de buurt van zijn all-time high handelt. Zelfs als de blokbeloning straks halveert, verdienen de miners in dollars gemeten nog steeds prima.

Met de huidige koers van 71.563 dollar verdienen de miners straks 224.512 dollar per blok. Ter vergelijking, na de vorige halving ontvingen miners ongeveer 55.000 dollar per blok.

Hierboven staat eigenlijk ook waarom de halving op de lange termijn zo bullish is. We besparen straks 3,125 Bitcoin per blok, die 224.512 opleveren. Per dag gaat het om 450 Bitcoin, wat tegen de huidige koers ongeveer 32 miljoen dollar oplevert.

Op jaarbasis kom je dan uit op 11,75 miljard dollar aan Bitcoin die niet op de markt komt dankzij de halving.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto-mining illegaal in Venezuela om stroomnet te ontlasten
Aantal nieuwe Bitcoin wallets daalt naar laagste punt in 6 jaar
Crypto whales kopen 250.000 Bitcoins en dat is goed nieuws
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?