bitcoin crash
Bitcoin

Bitcoin koers hard onderuit in aanloop naar spannend rentebesluit VS

De Bitcoin (BTC) koers is gisteravond hard afgetakeld, waardoor de sterke week met een zure nasmaak is geëindigd. Om precies te zijn heeft Bitcoin een totale daling van bijna 5% gezien, wat hoogstwaarschijnlijk te wijten is aan de rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank van aankomende woensdag. De spanning begint nu duidelijk op te lopen, en dat is te zien in de rode cryptomarkt van vandaag.

BTC koers daalt 5% in aanloop naar cruciale week

Vanmorgen kon je al in het Bitcoin nieuws lezen over de grote prijsdaling van de munt. De bulls zijn er niet in geslaagd om de koers voorbij de weerstand van $60.650 te duwen, met een correctie tot een dieptepunt van $58.100 als gevolg. 

Rond $58.000 markeert een belangrijk steunniveau waar Bitcoin zich vooralsnog stand weet te houden. Mocht de BTC koers hieronder terecht komen, dan ligt een verder bloedbad richting $56.000 in het verschiet. Met een huidige prijs van $58.700 is het zover nog niet, maar de volatiliteit zou de komende dagen weleens flink toe kunnen nemen.

Aankomende woensdag beslist de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) namelijk wat er met het huidige rentetarief van 5,25% – 5,50% gaat gebeuren. De kans op een renteverlaging is extreem groot, en de futuresmarkt rekent nu zelfs op een agressieve verlaging van 0,50%.

Al wekenlang zijn handelaren het erover eens dat de rente hoe dan ook verlaagd zal worden aankomende woensdag, hoewel het merendeel anticipeerde op een verlaging van 0,25%.  Echter, naarmate de rentevergadering dichterbij kwam, is de kans op een grotere verlaging van 0,50% toegenomen. Op dit moment verwacht 59% van de markt een verlaging van die omvang, wat de groeiende zorgen over de huidige staat van de Amerikaanse economie duidelijk weerspiegelt.

Woensdag om 20:00 uur zal het hoge woord er uit zijn. Een halfuur later geeft Fed-voorzitter Jerome Powell toelichting in een persconferentie.

“De renteverlaging is minder belangrijk dan de signalen tijdens de persconferentie en de publicatie van het geüpdatete dot plot,” zei Sean McNulty, directeur trading bij liquiditeitsverschaffer Arbelos Markets. “Als de guidance en de persconferentie aanzienlijk ‘dovish’ zijn, verwachten we dat Bitcoin aan de bovenkant zal presteren.”

Altcoins vangen hardere klappen

Het beeld op de altcoinmarkt is nog een stuk droeviger dan bij ‘s werelds grootste cryptomunt. De meeste altcoins staan er namelijk slechter voor dan Bitcoin, dat momenteel 2,40% in de min staat ten opzichte van 24 uur geleden.

Zo heeft ethereum (ETH) een daling van 5,25% doorgemaakt waardoor het nu rond de $2.300 zweeft. Andere top 10-altcoins staan er iets minder slecht voor; zo lijdt solana (SOL) een verlies van 4,80%, ripple (XRP) van 2,67% en dogecoin (DOGE) van 3,50%.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’