Bitcoin crash, Bitcoin daalt
Bitcoin

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?

Het lukte de Bitcoin (BTC) koers vandaag niet om steun te vinden boven de $70.000 en lijkt nu in een vrije val te zijn belandt. Deze volatiliteit is eigenlijk geen verrassing. Morgen worden namelijk de inflatie cijfers in Amerika bekend gemaakt, en Bitcoin whales lijken zich momenteel optimaal te willen positioneren.

Whales duwen de Bitcoin koers omlaag

Volgens een post op X proberen Bitcoin whales momenteel de koers naar beneden te brengen. Het doel hiervan is het openen van nieuwe long posities op gunstigere prijzen. Wanneer de inflatie cijfers vervolgens goed uitmaken, profiteren de whales van deze gunstige instap positie.

“We hebben dit gedrag vaker gezien rond de economische rapporten. Als de inflatie cijfers op woensdag tegenvallen zal de koers nog verder dalen. Maar wat vaak gebeurt in deze scenario’s is dat whales long gaan op de dip en het grote gat aan liquiditeit uitbuiten dat ze zelf gecreëerd hebben.”

Op moment van schrijven lijkt de BTC koers rond het niveau van $69.000 te schommelen. De vraag is of het BTC lukt rond deze zone steun te vinden. Dit is echter geen garantie. Op Binance bevindt zich een hoop liquiditeit rond de $66.500. De koers heeft gelukkig een hoop speelruimte. Zolang BTC boven de $64.500 weet te blijven blijft de structuur intact en is er geen grote reden tot zorg.

Wat kunnen we verwachten?

Rekt Capital, een crypto analist, maakt de balans op:

“Bitcoin zit ingeklemd tussen de oude all time high van $69.000 (steun) en de piek van twee weken geleden van $71.300 (weerstand). Wellicht dat we een consolidatie tussen deze twee niveaus gaan zien.”

Ook de Bitcoin ETF’s zien vandaag forse uitstromen. Vooral GBTC van Grayscale zag veel kapitaal verdwijnen. 6200 BTC ter waarde van $441 miljoen om precies te zijn. Gisteren was dit ook al 3100 BTC.

Sinds GBTC is omgezet in een Bitcoin spot ETF zag het fonds al 325 duizend BTC uitstromen. Voordat de transitie naar een spot ETF werd gemaakt bedroeg de totale voorraad van Grayscale 625 duizend BTC.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitvavo nieuws

Bitvavo voegt 4 nieuwe crypto’s toe & Nederlanders krijgen gratis 20 euro
Bitvavo bereikt 1 miljard handelsvolume in 24 uur en Nederlanders krijgen gratis 20 euro
Bitvavo voegt 3 nieuwe Cryptomunten toe aan assortiment
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?