Bitcoin groen, BItcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers is opvallend stabiel vlak voor de maandelijkse sluiting

We zijn nog maar een dag verwijderd van het einde van september. Vaak zien we vlak voor zo’n afsluiting van de maand de volatiliteit toenemen, maar nu is dat nog niet het geval. De Bitcoin koers blijft op dit moment vrij stabiel handelen rond de 19 duizend dollar. Betekent dit dat we morgen vuurwerk kunnen verwachten?

BTC koers 29 september
BTC koers consolideert – Bron: Tradingview

De Bitcoin koers consolideert al een lange tijd

Zoals we in de bovenstaande grafiek kunnen zien is de prijsactie van de Bitcoin koers de afgelopen dagen vrij rustig geweest, zeker de afgelopen twee weken. Deze periode van stabiliteit geeft handelaren echter weinig duidelijkheid, zeker nu de maand en kwartaal afsluiting eraan zit te komen. Ook crypto analist DrProfitCrypto vertelt dat zo’n lange periode van stabiliteit opvallend is. Hij schrijft:

“Interessant, BTC beweegt meestal tussen 30-50 dagen in een zijwaartse beweging voordat er een grote beweging plaatsvindt. Voor de eerste keer binnen twee jaar besluit BTC nu om meer dan 108 dagen in een zijwaartse beweging te bewegen”

BTC prijs maakt lange consolidatiefase mee

De consolidatie periode van de Bitcoin helemaal opvallend te noemen aangezien grote fiat valuta’s als de Euro, Chinese Yuan, Japanse Yen en de Britse Pond een enorme volatiliteit vertonen. Sommige analisten zeggen dan ook dat BTC langzaam maar zeker een afdekking tegen inflatie wordt.

Bitcoin nieuws

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen