BTC Crash
Bitcoin

Bitcoin koers kan onder de $50.000 zakken als de Amerikaanse economie verslechtert

Alles wijst erop dat de Amerikaanse economie zwakker is dan verwacht en dat zou een enorme Bitcoin verkoopgolf kunnen veroorzaken, zo voorspelt onderzoeksbureau 10x Research.

Voorspelling van een veel grotere crash voor Bitcoin

De recente koersval van Bitcoin zou slechts het begin kunnen zijn van een veel grotere crash, zo voorspelt het crypto-onderzoeksbureau 10x Research. Deze neergang wordt toegeschreven aan een naderende economische storm en een ontkoppeling van de cryptocurrency van de bredere aandelenmarkt.

De analyse, geschreven door Markus Thielen van 10x Research, merkte op dat er recent enkele positieve signalen waren met betrekking tot de veerkracht van de cryptomarkt. Dit varieerde van institutionele interesse in spot Bitcoin ETF’s tot de prijs van BTC die standhield ondanks de terugkeer van miljarden aan Bitcoin door Mt. Gox. De afgelopen dagen is daar echter verandering in gekomen.

“De trendlijn nabij $70.000 werd voor de zesde keer getest – echter, de situatie nam al snel een negatieve wending,” schreef het bureau. “In de afgelopen 48 uur is namelijk duidelijk geworden dat de Amerikaanse economie zwakker is dan de Federal Reserve aanvankelijk dacht.”

Een gigantisch probleem voor de financiële markten

De verzwakkende onderliggende economie, zoals gesignaleerd door de ISM Manufacturing Index, een belangrijke maatstaf gemeten door het Institute for Supply Management, vormt een groot probleem voor zowel de aandelen- als cryptomarkt.

“Historisch gezien heeft Bitcoin scherpe correcties ervaren wanneer de ISM een piek bereikte,” stelt het rapport van 10x Research. “Wat deze situatie bijzonder gevaarlijk maakt, is het aanhoudende effect van de COVID-stimulus en de agressieve overheidssteun, die mogelijk de aandelenmarkt kunstmatig hebben opgeblazen.”

Hoewel de Federal Reserve een milde toon heeft aangenomen en mogelijke renteverlagingen in de herfst suggereert, waarschuwt het onderzoek dat dit wellicht te weinig en te laat is om een economische neergang te voorkomen.

Toenemende kans op recessie en impact op Bitcoin

De voorspelling van het bureau wijzen op een steeds groter wordende kans dat Amerika in een recessie gaat belanden in 2025, een trend die historisch geassocieerd is met dalingen op de aandelenmarkt. Als dit scenario uitkomt zou Bitcoin een aanzienlijke verkoopgolf kunnen meemaken.

“Stel dat de aandelenmarkt de neerwaartse trend van de ISM Manufacturing Index volgt of zelfs een naderende recessie begint te anticiperen, dan zullen aandelen waarschijnlijk aanzienlijk dalen in de komende paar kwartalen.”

“Dit zou ook substantiële negatieve implicaties hebben voor Bitcoin,” vervolgde de onderzoekers. In dat geval kan de Bitcoin koers het niveau van $50.000 opnieuw kunnen bezoeken en zelfs nog lager kunnen vallen.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt