Bitcoin, golden bitcoin
Bitcoin

Bitcoin koers lijkt klaar voor een nieuwe sprong omhoog: $100.000 in zicht?

Bitcoin (BTC) staat aan de vooravond van mogelijk grote prijsstijgingen, met verschillende bullish signalen die samenkomen. De recente ontwikkelingen maken de weg naar de magische grens van $100.000 steeds realistischer. Maar welke factoren dragen bij aan dit optimisme en wat kunnen we de komende maanden verwachten?

Het Trump-effect?

De BTC-koers beweegt momenteel gestaag richting zijn all-time high van $69.000, wat het optimisme onder handelaren verder aanwakkert. Deze positieve trend wordt versterkt door de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen, waarin Donald Trump een grote kans maakt om opnieuw president te worden. Veel crypto-investeerders zien dit als een hoopvol signaal voor de markt, in de verwachting dat zijn beleid gunstig zal zijn voor digitale activa.

Toch is het ‘Trump-effect’ slechts een van de vele factoren die het huidige optimistische sentiment rondom Bitcoin ondersteunen.

SEC goedkeuring voor Bitcoin-ETF opties

Vorige week gaf de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) groen licht voor de handel in opties op Bitcoin-ETF’s. Hoewel de exacte startdatum van de optiehandel nog niet bekend is, wordt verwacht dat dit een krachtige nieuwe impuls zal geven aan investeringen in Bitcoin. Dit vooruitzicht maakt veel investeerders nog positiever over de toekomstige groei van BTC.

CME-futures en renteverlaging ondersteunen het bullish sentiment

De Bitcoin CME futuresmarkt toont eveneens positieve signalen. Deze week bereikte de ‘open interest’ op deze derivatenmarkt een recordhoogte van $12 miljard. Dit duidt erop dat investeerders speculeren op een doorbraak van de Bitcoin-koers. Hoewel een hoge open interest ook risico’s met zich meebrengt, omdat het bij een correctie voor grote volatiliteit kan zorgen, lijken de vooruitzichten gunstig.

Bovendien blijft een correctie onwaarschijnlijk nu de Amerikaanse Federal Reserve bezig is met het verlagen van de rente. Naar verwachting zal de rente in november opnieuw dalen, wat extra liquiditeit op de financiële markten zal brengen en verdere steun biedt aan zowel Bitcoin als andere activa.

Bitcoin op weg naar nieuwe hoogtes?

Met deze bullish signalen lijkt de tijd rijp voor Bitcoin en altcoins om verder te stijgen. Als Bitcoin erin slaagt om de grens van $70.000 te doorbreken, kunnen we mogelijk beginnen te speculeren over een nieuwe mijlpaal: $100.000 per Bitcoin.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Crypto analisten verwachten snelle terugkeer Bitcoin koers naar $73.000
Arkham: Tesla heeft vermoedelijk zijn $780 miljoen aan Bitcoin niet verkocht
Miljardair: alle wegen leiden naar inflatie, koop Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk