Bearmarkt, Bearmarket,
Bitcoin

Bitcoin koers met 5 procent onderuit vanwege Silvergate

De Bitcoin koers is in een tijdsbestek van 60 minuten scherp gedaald van 23.500 dollar naar 22.240 dollar. In totaal gaat het om een daling van 5 procent. Inmiddels is de rust weer een beetje wedergekeerd en staat de koers weer op 22.385 dollar, maar wat is er aan de hand?

Wat is er gaande?

Markus Thielen, het hoofd van de onderzoeksafdeling van Matrixport, vertelde aan Cointelegraph dat hij denkt dat de koersval te maken heeft met de beslissing van Silvergate Bank om de publicatie van zijn jaarcijfers uit te stellen.

“Deze daling is het gevolg van de continue problemen bij Silvergate Bank, omdat er ook op het wetgevingsfront meer onzekerheid is. Daarbij is er de vrees dat de Amerikaanse wetgevers proberen om de bankrelaties van crypto-bedrijven met FDIC-verzekerde banken te breken”, aldus Thielen.

FDIC-verzekerde banken zijn banken waarbij klanten gegarandeerd een deel van hun geld terugkrijgen van de overheid als ze omvallen. Dat is hetzelfde wat we in Nederland ook hebben. Ook speelt de Verenigde Staten met hun nieuwe strenge beleid China en Hong Kong in de hand volgens Thielen.

Technische analyse

Aan de andere kant zijn er ook weer technische analisten die de koersval op basis van de grafieken al hadden zien aankomen, zo claimen zij. De laatste keer dat Bitcoin op de koers van 22.500 dollar stond was op 15 februari. Deze scherpe daling volgt op een fantastische start van 2023.

Ondanks deze daling staat er nog steeds een plus van 34,8 procent op de borden voor Bitcoin in 2023. Wat dat betreft is er nog niet zoveel aan de hand. Op 1 januari handelde Bitcoin nog tegen een koers van 16.550 dollar.

Overigens zit momenteel niet alleen Bitcoin in de problemen, ook Ethereum is behoorlijk onderuitgegaan en verloor 4,74 procent. Op het moment van schrijven koop je Ethereum voor 1.567 dollar, terwijl dat gisteren nog ruim 1.600 dollar was.

Bitcoin nieuws

MicroStrategy verhoogt inzet: $786 miljoen extra voor Bitcoin aankoop
Wanneer gaat de Bitcoin koers weer stijgen?
Bitcoin ETF’s maken rampzalige week compleet met forse uitstroom
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken